Много хора се чувстват неудобно заради миризмата на тялото или

...
Много хора се чувстват неудобно заради миризмата на тялото или
Коментари Харесай

Миризмата, която излъчва тялото ни може да сигнализира за смъртоносна болест

Много хора се усещат неловко поради миризмата на тялото или дъха си и се стремят да я прикрият с дезодорант, парфюм или вода за уста. Но единствено прикривайки миризмите, хората биха могли да пренебрегват сигналите за съществени здравословни проблеми.

Усетете дъха си

Забелязвате ли по какъв начин дъхът ви мирише на плодове? Това може да е освен от прасковата, която сте обядвали, а по-скоро доста съществено здравно затруднение на диабета.

При това положение тялото ви не основава силата, нужна за вярното действие, и употребява мастните киселини като гориво, като натрупва киселинни химикали ( кетони) в кръвта. Една такава киселина, ацетон, предизвиква плодовата миризма. DKA може да бъде забележителен здравословен проблем, даже да се стигне до диабетна кома или даже гибел. Ако забележите миризмата дружно с  други симптоми  като доста суха уста, затруднено дишане и коремна болежка, добре е неотложно да потърсите вашия доктор.

От другата страна на дихателния набор, неприятната миризма може да бъде сигнален знак за недиагностицирана сънна апнея, изключително в случай че миете постоянно зъбите си. Сънната апнея кара дишането да спре и още веднъж да започва, до момента в който спите и прави устата ви доста суха, постоянно срещана причина за неприятен мирис. Състоянието оставя страдащите хронично изтощени и също по този начин съществува по-голям риск от диабет, инсулт, сърдечни болести и загуба на паметта. Ако имате добра зъбна хигиена, само че към момента се събуждате с неприятен мирис, може би е време да поговорите с Вашия доктор.

Кожа

Твърде мощната миризма на кожата може да е симптом на кожно заболяване.  Гангрена, която е умираща тъкан, има една от най-отблъскващите миризми на гниещо месо.

Вътрешните здравни проблеми могат да доведат и до неприятни телесни миризми, като заболяване на черния дроб или бъбреците и хипертиреоидизъм, което може да докара до прекалено изпотяване.

Миризливи крайници

Може да имате гъбична зараза. Внимавайте за суха, люспеста кожа към пръстите на краката, зачервяване и обриви, които може да са признаци на ходило на спортиста. Нелекуваният крайник на спортиста може да докара до бактериални инфекции.

Миризливи изпражнения: Това може да е симптом на нетърпимост към лактоза. Ако забележите, че вашите придвижвания на червата или газовете са по-миризливи след ястие или пиянство на млечни артикули, може да се консултирате с Вашия доктор, с цел да извършите корекции в диетата си.

Остро миришеща урина: Ако забележите мощна химическа миризма, когато уринирате, може да имате зараза на пикочните пътища. Когато бактериите, нормално Е. coli, навлязат в пикочните пътища и уретрата. Миризмата е един от признаците на високо количество бели кръвни кафези в урината, доста благонадежден знак за инфекции на пикочните пътища.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР