Много хора са загрижени за намирането на страхотна формула, благодарение

...
Много хора са загрижени за намирането на страхотна формула, благодарение
Коментари Харесай

Подобрете живота си с помощта на ето тези полезни навици!

Много хора са загрижени за намирането на страхотна формула, с помощта на която животът им незабавно ще стане доста по-добър

Кариерата ви ще върви нагоре, компликациите в персоналния ви живот ще правят отстъпка и всички рани ще бъдат излекувани като по знамение. За страдание такива чудеса не съществуват в природата . Всички позитивни промени в живота се реализират единствено посредством непрекъсната работа. И с цел да ви помогнем в това, сме ви подготвили няколко навика, които несъмнено ще ви бъдат от изгода.

Повишете двигателната интензивност

Повечето модерни специалности включват седене на едно място, което, несъмнено, се отразява отрицателно на здравето на безусловно всеки човек. За да се сведе до най-малко вероятността от хронични болести, специалистите предлагат да се вършат най-малко 10 000 стъпки дневно и да се спортува постоянно. Учените дават следната статистика: при неподвижно седене до 8 часа дневно (без съня) продължителността на живота се понижава с 4%, при 8-11 часа – с 28%, а в случай че прекарате повече от 11 часа в статично положение позиция, можете да живеете с 69% по-малко от избраното.

Отложете утринното кафе

Не, никога не настояваме да се откажете от кафето , изключително в случай че го обичате с цялата си душа и тяло. За изгодата и вредата от тази напитка може да се разсъждава обстойно и нашироко. Просто предлагаме да отложите за известно време сеанса на утринната медитация с ароматната напитка.

Според откриватели, в течение на час след събуждането в организма се създава хормонът на напрежението – кортизол. Той оказва помощ на организма да се ободри и дефинитивно да се разсъни. Сутрешното кафе обаче попречва този развой. Кофеинът блокира секрецията на кортизола и препятства естественото пробуждане на тялото.

Спете в тишина

Тиктакането на часовника може да наподобява умиротворяващо, само че това е единствено на пръв взор. В реалност монотонният равномерен тон е изцяло в положение да ви докара непрекъснато бодърствуване и недоспиване. Старайте се в спалнята да има допустимо минимум дразнещи нервната система неща: тиктакащи или светещи часовници, звук от тв приемник или климатик и така нататък

Протягайте се заран и вечер

Сутрешният стречинг разсънва мускулите, раздвижва кръвта из тялото и дава сили за огромни каузи. Вечерта пък разтягането работи в противоположната посока – снема напрежението, отстранява крампите, успокоява организма и го приготвя за сън.

Седете изправени

Според проучвания, извършени от Университета на Сан франциско, изправената външност покачва притока на О2 към мозъка с 40%. Това доста усилва продуктивността и усъвършенства самочувствието. Особено е значимо да не го забравяте, в случай че работата ви е обвързвана с непрекъснато престояване в офиса, където седите по 8 часа дневно.

Отказ от алкохол

Етанолът е нездравословен във всякаква доза и има сериозен резултат върху мозъчната активност. Ако желаете да се отпуснете, тогава вечер можете да изпиете чаша алено вино – в някои случаи даже е потребно. Но е по-добре да не се увличате и да не пиете огромни количества по-силни питиета. В противоположен случай може да се развие пристрастяване, което съществено ще повлияе на виталния ви стандарт и здраве.

Без наднормено тегло

Затлъстяването оказва отрицателно въздействие върху всички процеси в организма. Наднорменото тегло слага спомагателен стрес върху сърцето, ставите и мускулите. Освен това усилва риска от формиране на плаки и кръвни съсиреци. Не забравяйте за евентуалния диабет вид 2: хората със затлъстяване са доста по-податливи на него от останалите. Всичко това може да редуцира продължителността на живота ви с порядък. Затова следете телесното си тегло, чийто показател не би трябвало да надвишава 30. И ще бъдете щастливи.

Инфо: sport24.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР