Много хора са убедени, че виното в малки количества е

...
Много хора са убедени, че виното в малки количества е
Коментари Харесай

Как ще се промени тялото ви, ако пиете вино всеки ден

Много хора са уверени, че виното в дребни количества е отличен метод за попречване на сърдечни болести. Предполага се, че в случай че пиете по чаша всеки ден, сърцето ви ще работи по-добре.

Вадим Попов, кардиохирург и началник на отделението по кардиохирургия в Националния медицински център за проучвания на Вишневски, сподели дали има смисъл да се пие вино всеки ден.

Според лекаря не виното има позитивен резултат върху сърдечно-съдовата система, а вярното хранене и ежедневните извършения. Попов също напомни, че по-ранно учени също са изучавали теорията за изгодите от виното, само че не е потвърдено позитивното му влияние върху сърцето.

Лекарят е сигурен, че една чаша вино дневно може индиректно да повлияе на сърцето. Най-често проблемите пораждат от честия стрес и малко количество вино може да помогне на човек да се успокои и да се отпусне. Лекарят обаче не предлага да го употребявате постоянно. Рискът от ранна гибел се усилва приблизително с 20%, защото алкохолът предизвика нездравословни разновидности в ДНК.

Не забравяйте да посещавате постоянно вашия кардиолог – това ще бъде най-хубавата профилактика на сърдечно-съдовите болести. Не подценявайте болки в гърдите или сърцето. Задухът и измененията в положението на долните крака също могат да се трансфорат в алармени камбани, написа уеб сайтът zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР