Много хора са свикнали да кръстосват крака, докато седят на

...
Много хора са свикнали да кръстосват крака, докато седят на
Коментари Харесай

Изключително вредно е да седите с кръстосани крака - ето защо

Много хора са привикнали да кръстосват крайници, до момента в който седят на бюрото, на масата за вечеря или просто на скамейка в парка. Правят го неумишлено, само че може би не са наясно какъв брой си вредят.

Кръстосването на крайници провокира болки в гърба. Като седите по този метод, поставяте тялото си в странична позиция, която води до изопачаване на една от тазовите ви кости. Тъй като тазът е основата, която поддържа гръбнака, тази позиция упражнява непотребен напън върху гърба и врата.

Това деяние също по този начин усилва налягането във вените , които дават отговор за връщането на кръвта в сърцето. Натискът от единия върху другия крайник затруднява кръвообращението и може да докара до намаляване на вените в краката. Ако вените са повредени или отслабнали, кръвта може да се задържи в тях, по този метод образувайки разширени вени.

Кръвта в краката би трябвало да бъде ориентирана към сърцето с придвижване, което е противоположно на гравитацията. Това е мъчно, даже без да го усложнявате, като кръстосвате крайници, само че като седите в тази позиция, вие увеличавате съпротивлението на придвижването на кръвта. Като резултат, тялото ви би трябвало да усили кръвното налягане, с цел да върне кръвта към сърцето. Няма да усетите никакви признаци, когато кръвното ви се увеличи, само че в случай че това се случва непрекъснато, увеличеното кръвно налягане може да провокира дълготрайни здравословни проблеми.

Кръстосаните крайници освен въздействат на пътя на кръвта до сърцето, само че и влияят върху вените и нервите. Кръстосването на краката притиска основния нерв, който минава под коляното от външната страна на крайници. Натискът може да провокира изтръпване и краткотрайна парализа на някои мускули в крайници и стъпалото, тъй че да не можете да повдигнете ставите си.

Експертите поучават, в случай че прекалено много сте привикнали да кръстосвате крайници, да го вършиме за не повече от 10 - 15 минути.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР