Много хора използват телефоните и часовниците си, за да следят

...
Много хора използват телефоните и часовниците си, за да следят
Коментари Харесай

Учени създадоха умно колие, което следи здравето чрез потта

Много хора употребяват телефоните и часовниците си, с цел да наблюдават сърдечния си темп и други индикатори за здравето си, до момента в който спортуват.

Сега на хоризонта се появява ново интелигентно устройство. Изследователи от Държавния университет в Охайо са създали биосензор " мъдро колие ", което може да следи равнищата на глюкоза посредством потта на индивида, осведоми " Стъди Файндс ".

Изследователите се надяват, че в бъдеще това устройство ще може да употребява химическите биомаркери в потта, за да открива разнообразни промени в здравето на индивида.

То употребява резонансна верига вместо батерия. Резонансната верига отразява радиочестотните сигнали, изпращани от външна система за четене.

За задачите на изследването откривателите карат участници да карат велосипед на закрито в продължение на 30 минути и по-късно да създадат 15-минутна отмора. По време на почивката групата консумирала подсладени със захар питиета, след което още веднъж карала велосипед. Изследователите споделят, че датчикът в умната огърлица сполучливо е проследявал равнищата на глюкоза, което допуска, че той може сполучливо да следи и други значими химикали в потта . Освен това устройството се е нуждаело единствено от минимално количество пот, с цел да може интерфейсът на датчика да работи.

" Потта в действителност съдържа стотици биомаркери, които могат да разкрият доста значима информация за здравословното ни положение ", споделя Джинхуа Ли, съавтор на проучването и доцент по материалознание и инженерство в Държавния университет в Охайо. " Следващото потомство биосензори ще бъде толкоз мощно биоинтуитивно и неинвазивно, че ще можем да откриваме основна информация, съдържаща се в телесните течности на индивида. "

Телесните течности на индивида, в това число потта, сълзите, слюнката и урината, могат да разкрият дали той страда от заболяване, зараза или даже прочувствена контузия. Изследователите считат, че един ден ще могат да персонализират биосензора като биоимплант и да го употребяват за разкриване на невротрансмитери и хормони. Ли споделя, че това би помогнало да се разпознават йонни нарушавания в гръбначно-мозъчната течност, свързани с вторични мозъчни увреждания, или даже би довело до ново схващане за действието на мозъка.

Сензорите на интелигентното колие са направени от ултратънки материали. Дизайнът на устройството прави продукта извънредно еластичен, пази неговата функционалност и подсигурява, че може безвредно да влезе в контакт с кожата на индивида.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР