Много хора бъркат Европейския съюз със Съветския съюз. Мечтите на

...
Много хора бъркат Европейския съюз със Съветския съюз. Мечтите на
Коментари Харесай

Проф. Топалов: Ако нереформираната РСМ влезе в ЕС, ще бъде Троянски кон на Русия

" Много хора бъркат Европейския съюз със Съветския съюз. Мечтите на нашите другари и родни от Република Северна Македония Европейски Съюз да ни наложи да ги пуснем да стартират договаряния е много суетна и неизпълнима ".  Това съобщи пред БНР проф. Кирил Топалов, член на Смесената комисия, която има за цел да реши историческите разногласия сред България и РСМ.

Той разяснява, че в Европейски Съюз са наясно, че " тази страна не се е реформирала нито на милиметър от оня тоталитарен комунистически модел в някогашна Югославия, който я беше формирал и я ръководи и до през днешния ден:

" РСМ е най-нереформирана страна от някогашните югославски републики ".

Проф. Топалов напомни, че самодейността за присъединение на Западните Балкани към Европейски Съюз е българска - на предходното държавното управление:

" Ние сме имали постоянно най-хубавото братско, приятелско, роднинско желание и предпочитание към тази страна... Тя не може да се отнася по този начин към майка си - България. Тя би трябвало трябва да се отнася към нас с почитание, както към всяка друга страна, само че тя не се отнася както към всяка друга страна, а се отнася с дълбока ненавист и злоба ".

Кирил Топалов беше безапелационен, че в случай че една нереформирана тоталитарно-комунистическа страна влезе в Европейски Съюз, тя ще бъде Троянски кон на Русия и на всички сили, които желаят да дестабилизират Европейския съюз.

Според него даже и ръководещите в Северна Македония да решат да сменят внезапно политиката си към България, обществото там не е готово да направи това нещо.

Той изрече съмнение, че политическите ръководители и на ръководещата партия в РСМ, и на опозиционната желаят действително страната да влезе в Европейски Съюз, тъй като страната е " потънала в корупция, а с влизането в Европейски Съюз корупцията ще бъде следена, най-малко до някаква степен ".

Проф. Кирил Топалов не чака България да отстъпи от позицията си във връзка с започването на европреговори на РСМ .

Интервюто на Даниела Големинова с проф. Кирил Топалов в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.

  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР