Много харесвам това заглавие, защото за да се изпълни добре

...
Много харесвам това заглавие, защото за да се изпълни добре
Коментари Харесай

Богомил Спиров: Актьорът трябва да играе всичко

Много одобрявам това заглавие, тъй като с цел да се извърши добре " Царицата на чардаша ", артистите би трябвало да имат гласове за опера. Да могат да извършват и Вердиева, и Пучиниева музика, декларира Ина Петрова (солист на Софийската опера), която е гост-солист в Музикалния спектакъл за премиерата на " Царицата на чардаша " от Имре Калман - първата премиера за стогодишнината на българския професионален оперетен спектакъл. Ина отбелязва, че харесва новия прочит на постановката, костюмите, декорите, младите сътрудници, с които е на сцената. Харесва и своята роля, тази на Силва Вареску - " цветен, кондензиран облик на мощна жена, която отстоява своята обич до край ".



Богомил Спиров , който в предходните постановки на " Царицата на чардаша " постоянно е изпълнявал Бони, а в този момент за първи път влиза в облика на Едвин, дефинира това като предизвикателство, а то по думите му е в това, че всяка една роля има своя специфичност. Богомил Спиров е безапелационен, че обича да прави разнообразни функции. " Не отхвърлям роля, тъй като артистът би трябвало да играе всичко ".

На въпрос: " Какво желаят да предадат на публиката? " Богомил Спиров с усмивка дава отговор: " Оптимизъм, хубава усмивка и хората да си тръгнат с прелестно въодушевление. " И още нещо, което артистът добавя: " Наградата за всеки артист е премиерата и срещата с публиката, с цел да видиш кои неща по какъв начин ще се одобряват ".

 Ина Петрова Оперетни диви има единствено във Виена - това не е особено нито за Лондон, нито за Париж или за друга столица. Много съм благополучен да открия в София тази виенска атмосфера и традицията в оперетното изкуство, споделя режисьорът Адриан Холендер и добавя че е в Музикалния спектакъл в София се усеща като във Виена, тъй като в шефа на театъра Марияна Арсенова вижда същинска оперетна дива. Отбелязва, че не държи артистите прецизно да извършват насоките му - по-скоро чака те да схванат и да одобряват концепцията му, а след това да я осъществят, изявявайки своето " аз ". Само възпламенявам искрата, а те разгарят огъня и в случай че не гори във вярната посока, върша корекции. Така сътворяваме спектакъла дружно, изяснява Холендер. 

Постановката, която ще види публиката на премиерата на 24 и 25 февруари, както и на трите дати през месец март - 17, 24 и 31, е с красиви и обилни декори и костюми в същия жанр, дело на Иван Савов .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР