"Много харчене с много малка ефективност е най-кратката характеристика на

...
"Много харчене с много малка ефективност е най-кратката характеристика на
Коментари Харесай

ДПС няма да отсъства от парламента заради Валери Симеонов

"Много харчене с доста дребна успеваемост е най-кратката характерност на този Бюджет 2020. Увеличават се харчовете, а понижават приходите, по тази причина този бюджет не е за хвалене. Защото нямаме промени в системите и това, че се наливат пари в нереформирани системи, е най-големият недостатък на този бюджет. " Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

"Борисов самичък го разказа, и то без да желае. Той сподели: Ние единствено отпускаме пари, единствено плащаме, а резултатът е разплакани родители при мен ", уточни депутатът пред Нова телевизия. По думите му, с цел да има промени, би трябвало да има политическа воля и да има единодушие сред политическите сили.

Бойкотът на Движение за права и свободи против избора на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание е напълно законосъобразен, акцентира Цонев. Той напомни по какъв начин водачът на НФСБ блъскал майки, пристигнали от Турция да гласоподават, както и репликата, че ромските майки "раждат като кучки ".

"Ние поради един Валери Симеонов обаче няма да нарушим волята на гласоподавателите – да бъдем в Народното събрание, с цел да пазиме техните ползи и вършим закони в техен интерес. Но ще реагираме съответно, когато той демонстрира интензивност в Народното събрание ", безапелационен е депутатът от Движение за права и свободи.

Той разкритикува и държанието на Българска социалистическа партия, която поддържа "всеки двама протестиращи за нещо единствено и единствено да смъкна кабинета ". Цонев уточни, че той и сътрудниците му не следват политиката "стани да седна ", а желаят да бъде заменен моделът, даже и да не вземат участие във властта. Народният представител напомни и апела на почетния ръководител на Движението за права и свободи Ахмед Доган за промяна на модела и реформаторско експертно ръководство, учредено на консенсусни положения.

"Лошото е, че ръководещите не се вслушват в рецензиите ни, когато им посочваме къде бъркат ", изясни Цонев и съобщи, че Движение за права и свободи ще продължи да поддържа положителните инициативи като увеличението на заплатите на учителите и пенсиите.

За избора на Сотир Цацров за началник на КПКОНПИ парламентаристът съобщи, че от Движението няма да поддържат Цацаров единствено, с цел да не ги проверяват.

"Депутатите и политиците нямаме роля в избора на основен прокурор. Защо се месят, не е работа на политическата система да се меси в самостоятелната правосъдна система”, означи националният представител по тематиката за избора нов основен прокурор.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР