Много германци обожават натуризма, вярвайки, че той помага да се

...
Много германци обожават натуризма, вярвайки, че той помага да се
Коментари Харесай

Ако обичате нудизма, отидете в Берлин

Много германци обожават натуризма, вярвайки, че той оказва помощ да се живее в естетика с природата. Във всеки огромен берлински парк рискувате да се сблъскате с голите тела на слънчевите бани. След като живях в Берлин в продължение на четири години, аз се пропих с немския дух и възприех локалния метод към голотата като обикновен въпрос, споделя за Би Би Си Кристин Арнесон, оповестява БГНЕС. Ето и неговата история.
" Това не беше по този начин в Средния Запад, където израснах. За американец голотата е най-вече полова. Но в Германия е всекидневно да се събличате в всекидневието, най-малко в някои обстановки. Започнах да привиквам със сауни, където по дифолт всички изцяло се отърват от облеклата, към този момент не се тормозя, когато всички плуват голи в басейна. И един път изненадах локален терапевт по масаж, когато се съблякох без съмнение преди процедурата, на което той видя, че американците нормално би трябвало да ги молят, с цел да смъкват всички облекла. Но както се споделя, в никакъв случай няма да забравите момента, в който за първи път сте се сблъскали с голотата обществено. Това ми се случи по време на джогинг в парка Хаденхайде в берлинския квартал Неукьолн, когато ненадейно видях купчина голи тела на тревата под яркото обедно слънце.
 Британски съд отбрани нудист Британски съд отбрани нудист
Британски съд взе страната на нудист, който смущавал съседите с голотата си, съобщи БГНЕС. Съседи на 42-годишния гражданин на град Снодла...
По-късно, от диалози с другари и търсене на информация по казуса, открих, че за Берлин това, което срещнах, е напълно нормално събитие , което за мен в това време се трансформира в самобитен ритуал. Това, което видях, няма нищо общо с някакъв необикновен хедонизъм на берлинчани, а беше единствено образец за „ Freikörperkultur “, немско придвижване, чието име може да се преведе като „ просвета на свободното тяло “ или „ гола просвета “. „ Freikörperkultur “, или FKK, поддържа натуризма като философия и метод на живот, при което човек става по-близо до природата - посредством здравословно хранене, извършения и... отбягване на облеклото. И макар че FKK постоянно се свързва с живота в социалистическата Германска демократична република, натуризмът в Германия като обществен феномен става необятно публикуван в края на XIX век и няма нищо общо със сексуалността.  Нудизмът не е просто събаряне на горната част на бански някъде на плажа в Испания , това е необятно придвижване, ориентирано към опознаване на природата и личното си голо тяло, което по друго време се е трансформирало както в предизвикателство за обществото, по този начин и в един тип избавление. "
" Нудизмът има дълга традиция в Германия " , споделя Арнд Бауеркемпер, доцент по модерна история в Свободния университет в Берлин. В края на XIX - началото на XX век. на мода излиза философията на Lebensreform („ промяна на живота “), която поражда обществено придвижване, което предизвиква завръщането към природата, потреблението на естествени храни, различната медицина, вегетарианството, суровата храна и половото избавление. Нудизмът е част от това по-широко придвижване против индустриализираното общество , зародило в края на 19-ти век “, споделя Бауеркемпер. Според Хано Хохмут, историк в Центъра за модерни исторически проучвания в Потсдам, придвижването за промени е изключително известно в огромните градове, в това число Берлин, макар романтизирането на селския живот.
По време на Ваймарската република (1918-1929 г.) плажовете на FKK, които преди са били посещавани от „ доста свито малцинство “ от жителите, които вършат слънчеви бани, нарастват и се популяризират в цялата страна. Както споделя Бауеркемпер, зад това стои „ чувство за нова независимост, добита след напускането на властническото общество и отхвърлянето на задушаващите консервативни полезности на имперска Германия “. За да насърчи натуристките извършения навън и с двата пола, Алфред Кох основава Берлинското учебно заведение за нудизъм през 1926 година, наблягайки хармонията с природата и изгодите за здравето. И макар че нацистите, откакто идват на власт, в началото не разрешават FKK, възприемайки го като нещо аморално, до 1942 година, както изяснява Хохмут, Третият райх облекчава възбраните за обществена голота.
Но единствено след Втората международна война, след разделянето на Германия на западна и източна, FKK разцъфтява изцяло, изключително на Изток и обществената голота към този момент не е буржоазна окупация. За германците, живеещи в социалистическата Германска демократична република, където пътуванията в чужбина и другите персонални свободи са мощно лимитирани, където има дефицит на потребителски артикули, FKK се трансформира в самобитен излаз, „ защитен клапан “, по думите на Бауеркемпер, метод за облекчение на напрежението, произлизащо от живота в тоталитарно общество, където доста неща са неразрешени. Като цяло, глътка независимост. Хохмут, който е израснал в Източна Германия и е посещавал нудистки плажове с родителите си като дете, споделя, че това е един тип ескапизъм. „ Източногерманците постоянно е трябвало да се подчиняват на настояванията на комунистическата партия - да вървят на партийни събрания, да работят гратис на суботници “. И първоначално бунтовниците трябвало се пекат да се пекат на слънце с взор към полицията - доближава ли се патрул?
 Крадливият глиган, отмъкнал преносимия компютър на нудист, може да бъде отстрелян (ВИДЕО) Крадливият глиган, отмъкнал преносимия компютър на нудист, може да бъде отстрелян (ВИДЕО)
Миналата седмица видеоклип на гол мъж, който преследва граблив глиган, отнасящ чантата му с преносим компютър, стана суперпопулярен в обществените м...
Но през 1971 година с Преминаването на Ерих Хонекер към властта, FKK е публично позволено. Според Бауеркемпер, по времето на Хонекер, Германска демократична република стартира последователно да прави промени във вътрешната и външната си политика, най-вече за да наподобява по-привлекателна в очите на Запада. Властите на Германска демократична република към този момент биха могли да кажат: вижте, ние даже насърчаваме нудизма, ние сме свободно общество. След като Източна Германия се слива със Западна Германия през 1990 година и рестриктивните мерки и възбраните на комунистическото общество изчезват в забвение, придвижването FKK стартира последователно да запада. Докато през 70-те и 80-те години стотици хиляди нудисти изпълват плажове, къмпинги и паркове, през 2019 година Германската асоциация за просвета на свободното тяло има малко над 30 000 регистрирани членове, доста от които към този момент са над 50 или даже над 60 годишни.
Въпреки това, даже и през днешния ден FKK продължава да въздейства на немската просвета, изключително на територията на някогашната Германска демократична република. От време на време неговите последователи се появяват в любопитните заглавия, като оня гол мъж в берлински парк, който беше заставен да гони дива свиня, която открадна чантата му за преносим компютър. Но съществено, културата FKK и дългогодишната немска традиция на натуризъм помогнаха да се образува толерантно отношение в страната към желанието на някои хора да бъдат голи измежду природата, с цел да подобрят здравето си. Както открих по мое време, FKK зоните са много лесни за намиране и постоянно са свързани с уелнес действия. Сайтът за разгласи „ Nacktbaden “ има дълъг лист с плажове и паркове в цяла Германия, където можете да взимате слънчеви бани гол, сауни и натуристки спа центрове, да не приказваме за специфични натуристки пътеки в планините Харц, Баварските Алпи или горите на Саксония-Анхалт.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР