Много експерти препоръчват през зимния сезон периодично да включвате климатика

...
Много експерти препоръчват през зимния сезон периодично да включвате климатика
Коментари Харесай

За нищо на света не пускайте климатика в колата в студено време, ще стане лошо

Много специалисти предлагат през зимния сезон от време на време да включвате климатика в колата. Има обаче противоположни отзиви по отношение на шофирането с задействана климатична система в студено време.

В името на предварителната защита доста притежатели на коли, въпреки и спорадично, включват климатичната система. Най-малкото, с цел да отстранен влагата от предното стъкло бързо.

Но не са малко специалистите, които считат, че това не би трябвало да се прави. Ето за какво.

Струва си да се знае, че фреонът влиза във въздушната система не в газообразна, а в течна форма. И едвам тогава се трансформира в газ, като в същото време лишава топлината от въздуха, влизащ във вентилацията. Впоследствие, в газообразно положение хладилният сътрудник влиза в компресора на климатика, където още веднъж се трансформира в течен.

Но през зимата, с цел да превърнете течния фреон в газообразен, може просто да няма задоволително топлота. И това елементарно може да докара до съдбовни последствия за климатичната система, най-неприятната от които е щета на компресора.

С други думи, съгласно някои експерти, при минусови температури активирането на климатичната система е противопоказано. Но при лек спад на термометъра, когато тя е към нулата, е изцяло допустимо да употребявате бутона A/C.

Тогава можете посредством климатика да “оберете ” влагата от вътрешната част на стъклото. Но е по-добре да не употребявате автоматизираната функционалност за поддържане на заложената температура (auto), която климатрониците на колите имат.

В поддръжка на това изказване, което отново ще отбележим, че не се споделя от всички специалисти, е и обстоятелството, че някои от по-съвременните климатични системи даже имат отбрана и не могат да се включат при минусови температури.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР