Много е важно човек да спазва здравословен хранителен режим, тъй

...
Много е важно човек да спазва здравословен хранителен режим, тъй
Коментари Харесай

Храните, които ни правят по-глупави. НЕ ги яжте!

Много е значимо човек да съблюдава здравословен хранителен режим, защото той е определящ за неговото здраве.

Има редица хранителни артикули, за които всички знаят, че работят укрепващо на мозъка и са част от питателните режими. Става въпрос за черен шоколад, мазна риба, броколи и съвсем всички плодове.

Съществуват обаче и такива храни, чиито резултат върху мозъка е отрицателен. Те способстват за намаляването на интелигентността и бихме споделили, че не въздействат изключително позитивно на нашето въодушевление.

Ето кои са те:

Пържени храни

От край време се знае, че пържените храни са нездравословни за здравето ни. Те обаче въздействат зле освен на стомаха и килограмите, само че и на мозъка.

Безалкохолни питиета

За предпочитане е да се въздържате от всевъзможни безалкохолни питиета. В тях се съдържа безобразно огромно количество захари, които в действителност съумяват да причинят неврологични увреждания.

Хората, които постоянно употребяват газирани питиета, са с по-слаба памет от останалите.

Риба звук

Не е проблем един път в месеца или един път на две седмици да консумирате салата с риба звук, само че не е целесъобразно тази храна да бъде част от ежедневното ви меню. В нея се съдържат високи равнища на живак, които действително въздействат на когнитивните функционалности.

Алкохолни питиета

Разбира се, няма нищо неприятно в това понякога да пиете по чаша алено вино, розе или бяло вино. Не бива обаче това да се трансформира в всекидневие и да прекалявате с количествата алкохол. Имайте поради, че огромните количества вино или различен тип алкохолни напитки могат да навредят на мозъчните ви функционалности.
Помогнете на черния си дроб да се рестартира и дa проработи вярно
В някои моменти черният ни дроб има потребност от прочут рестарт и подкрепяне, с цел да се възвърне и да работи вярно в бъдеще. Призна...
Прочети повече
Преработено месо

Става въпрос за всевъзможни салами, сушени мезета и каквото друго се сетите. Те са апетитни и са отлично допълнение към чашата алено вино, само че не са по никакъв начин потребни за организма ни.

Бързо хранене

Бързото хранене е доста нездравословно за нас. Във всички тези хамбургери, пържени картофки и всевъзможни други пилешки, кашкавалени хапки и така нататък се съдържат големи количества наситени мазнини. В тях има и високи равнища на нарий, който въздействат отрицателно на функционалностите на мозъка и са способни да влошат фокуса и концентрацията ни.

Опитайте колкото се може по-рядко да консумирате храните от листата, в случай че желаете да засилите паметта си и най-много – да се чувствате добре здравословно!

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР