Много е неприятно, когато готвите, миете чинии или пък се

...
Много е неприятно, когато готвите, миете чинии или пък се
Коментари Харесай

5 хитри начина да отпушите безнадеждно запушен канал

Много е неприятно, когато готвите, миете чинии или пък се къпете, да се запуши каналът. Това посочва за натрупването на прекомерно количество нечистотия и се постанова незабавното разчистване. Но когато у дома не разполагате с препарат за отпушване на мивката, а се сблъскате с този проблем, би трябвало да действате с подръчни средства. Знаете ли по какъв начин? Ние ще ви предоставим 5 хитринки и способи за оправянето със запушен канал и вярното и бързото му отпушване. Останете до края, с цел да научите потребни неща, които ще ви послужат в незабавни обстановки.

Сода и оцет

Тази композиция е подобаваща и за разчистване на разнообразни уреди, тъй като разгражда мръсотията, тъй че е изцяло подобаваща за запушени канали. Първо изсипете чаша сода в канала, а по-късно и такова количество оцет. Получава се пяна, което не би трябвало да ви тормози, изчакайте 15-тина минути преди да пуснете водата и ще видите по какъв начин този разтвор е отстранил мръсотията.

Препарат за съдове и гореща вода

Загрейте към 2 литра вода и прибавете 4-5 супени лъжици от препарата за съдове. Разбъркайте, с цел да се смеси с водата и още до момента в който е горещо, изсипете в канала. Изчакайте известно време, по-късно пуснете водата, с цел да измие мръсотията. Веднага ще видите резултата от този трик.

Сода каустик

Сода каустик е класика в жанра при отпушването на канали. Ако имате вкъщи, напряко прибегнете към този способ. Следвайте напътствията на опаковката, разбъркайте с лъжица, нагрейте на котлона и изсипете в канала. Изчакайте половин час и изплакнете с гореща вода. В резултат от това няма да има и диря от запушването. Содата каустик се употребява от години за отпушването на канали и несъмнено е потвърдил се способ.
 Никога не изхвърляй тези неща в канала Никога не изхвърляй тези неща в канала
При миене на съдовете след хранене в канала се оттичат всевъзможни хранителни боклуци.  Нерядко ние самите изсипваме в канала няк...

Сода за самун и сол

Друг трик може да пробваме, като прибавим към половин чаша сол същото количество сода. Изсипваме в канала и още веднъж изчакваме 30 минути. Не прибавяме вода незабавно след сместа, а откакто изтече половин час. Препоръчваме ви гореща вода, а незабавно след нея и хладка такава, с цел да се отстранен всички мръсотии от канализацията.

Отворете канала

Ако не се получи с някои от гореописаните способи, ще се наложи да отворите канала. Развийте отвора му и благодарение на тел или сходен предмет премахнете всички мръсотии и наслагвания по канализацията, доколкото е допустимо. След това още веднъж завийте отвора и едвам тогава може да приложите някой от горните способи, с цел да сте сигурни, че сте почистили оптимално добре канала и няма да имате проблеми още веднъж скоро

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР