Много доброволци участваха и през почивните дни в дейностите по

...
Много доброволци участваха и през почивните дни в дейностите по
Коментари Харесай

След страшната буря в Търговище: Доброволци се включиха в разчистването на пораженията

Много доброволци участваха и през почивните дни в дейностите по почистването на Търговище след опустошителната стихия през предходната седмица, оповестиха от общинската администрация.

Припомняме, че ураганният вятър се развихри към 19:30 часа на 26 юли, съпроводен с дъжд и тук-там с градушка с размери на грахово зърно.

Екипите на общинските предприятия продължиха работата по разчистването на провалите от естествената буря, изключително в парковите пространства, където имаше изкоренени дървета и изпочупени клони. Към тях след апели в обществената мрежа се причислиха и жители, които участваха в почистването на централната градска градина и парк „ Борово око “.
 Община Търговище
Много хора почистваха и площите пред домовете си, показват от общината.

От общинската администрация припомнят, че зелените боклуци би трябвало да се слагат до контейнерите за битови боклуци. Изхвърлянето на клони, пръчки и други растителни боклуци носи огромен риск от увреждане на сметосъбиращите машини.
 Община Търговище
Кметът на Търговище благодари на всички институции и жители, които се включват и оказват помощ в разчистването. За Българска телеграфна агенция ръководителят на Метеорологичната обсерватория в града Красимира Стойчева съобщи, че разразилата се над Търговище стихия не е особено за района събитие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР