Много добре знаем, че кожата е най- големият орган в

...
Много добре знаем, че кожата е най- големият орган в
Коментари Харесай

Да почистим кожата на тялото из основи

Много добре знаем, че кожата е най- огромният орган в тялото ни. Освен немаловажния факт, че тя е неговата обвивка и го пази, кожата е натоварена с доста упования, паники и... нечистотия.

За нея се грижим както намерим за добре, упрекваме я в многочислени грехове – или е мазна, или е суха. Или има лунички, бръчки, бенки. Третираме я с всевъзможни маски, кремове, серуми, хидратанти, пилинги. С две думи - грижата за кожата е голяма, само че постоянно без да познаваме същината и потребностите й. А те са на първо място непорочност по допустимо най- необременяващ за нея метод.

Като изключим кожата на лицето, която поддържаме относително чиста, най-малко я плискаме с вода ( даже и мъжете го вършат ), кожата на тялото е надалеч по- занемарена. Може би си мислим, че ежедневният душ, пилинг продуктът даже, са задоволителни? А може би имаме специфична гъба – от био материали, антицелулитна, от кокосови нишки. Или постоянно посещаваме козметичен и СПА салон? Всичко това е отлично, само че има и по- елементарни способи да почистим кожата си из основите на порите й.

Мръсотията, която се наслоява в дълбочина, както я назовават бабите кирта ( от турски - kir ), е главната ни цел за атакуване. Може кожата ни да си е светла и чиста на пръв взор, а надълбоко в нея да се крие тази нечистотия.

Как се получава дълбоката нечистотия в кожата?

През лятото, само че и под въздействието на разнообразни фактори производството на себум се усилва, тротоарната нечистотия, прахта, ходенето боси натрупва нечистота в порите на кожата, те се задръстват и очевидно кожата почернява. С къпането огромна част от тази нечистотия се отмива, само че местата към пръстите на краката, кокалчетата на ходилата, шията, ръцете оставят единствено „ погалени ” от душа. Дори пилингът не е в положение да отстрани тази нечистотия, с изключение на несъмнено, една в действителност професионална процедура.

През зимата, въпреки и по- облечени и с понижен контакт с външните замърсители, ситуацията не е по- друго. Ходенето в компактно покриващи тялото облекла пречи на естественото лющене на повърхностния пласт мъртви кафези и те се натрупват, с помощта на естественото омазняване на кожата. И тук пилингът оказва помощ отчасти. Хидратиращите зимни артикули също не се усвояват до дъно от кожата и някои от тях я запушват, лепкавата им текстура попиват нишки от облекла и мъртви кафези - кирта още веднъж е налице.

И преди да хукнем по салони за разкрасяване, ще ви кажем, че има едно доста просто средство за надълбоко и качествено разчистване на кожата на тялото – кесията за баня. Добре познатата, „ бабешка ” торбичка, която се нахлузва на ръката и с по този начин се обтрива с по- мощен напън цялото тяло от шията до петите.

Какво би трябвало да знаем за кесията за баня?

Противно на логиката, тя да е от по- груба материя, кокосови нишки или груба тъкан кенар да вземем за пример, най- ефикасната торбичка за баня се прави от естествена коприна. Опитът потвърждава, че на фона на конопа, кенара, памучната хавлиена материя и другите сходни отново естествени тъкани, тя най- бързо забелва и излющва мръсотията.

А може да си я създадем и сами. Най- прелестната й линия, може би. За задачата взимаме остаряла копринена риза или пола, разкрояваме парче с размери 30 см широчина и 25 см дължина, прегъваме на две и съединяваме с два тегела - по късата и по дългата страна. Едната къса оставяме незашита, тъй като там ще пъхнем ръката си. В подготвен тип излиза 15см / 20 см.

Моята торбичка е направена от демодирана копринена риза и раздадох към този момент няколко на приятелки.



Хубаво е бодът да е стегнат, с по- пълен конец, поради натиска, с който се допуска, че ще се търка. За улеснение може да минем в тегела и едно „ уше ” за окачане паралелно до гъбата за баня. Това е, толкоз е просто. Предимството на коприната е, че нишките й не се нищят и тя в действителност е много здрава тъкан, а и не задържа микроби за разлика от порестите гъби за баня.

Как да смъкнем дълбоката нечистотия ефикасно

За да почистим тялото си от кирта, е належащо хубаво да се накиснем във вана или да си вземем нескончаем парещ душ. Така порите се уголемяват и мръсотията може да излезе.

Преди да сложим душ гел или сапун, започваме деликатно да търкаме с сдържан напън тялото. Скоро от него стартират да се отделят „ стърготини ”, тънки или по- дебели влакна нечистотия със сивкаво- кафяв цвят. Не забравяме през лятото да акцентираме на ходилата – към пръстите и зад петите. Нито една друга гъба не може да смъкна мръсотията по този безапелационен метод.

След това можем да нанесем обичания си душ гел. А по-късно - да изперем и кесията и да я оставим добре да изсъхне.

След изтриване с торбичка за баня е належащо да нанесем овлажняващ и подхранващ артикул, по опция – с естествен генезис. Усещането след такова изтриване е превъзходно. Кожата е розова, свежа и диша.

Ако няма кой да ви изтърка гърба, където също се натрупа доста нечистотия, направете си сходно оборудване от коприна, само че по дълго и тясно, с две връзки в двете страни.

Интересното е, че всеки човек натрупа дълбока нечистотия в друга степен, това зависи от склонността да секретира себум. Вие преценете за себе си какъв брой постоянно имате потребност от такова изтриване. Аз персонално - на всеки 2-3 седмици целогодишно.

След такава баня, подсигурявам, ще се усещате с килограми по- леки и с тонове по- чисти. Направете разликата!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР