Много често сме изкушени да галим нашите домашни писани по

...
Много често сме изкушени да галим нашите домашни писани по
Коментари Харесай

Вижте защо не трябва да галите котката си по корема

Много постоянно сме изкушени да галим нашите домашни писани по коремчето, когато щръкнал във въздуха и четирите си лапички, само че в подмяна можем да получим одраскване или съскане, написа в. "Метро ".

Изданието цитира специалисти от организацията "Катс протекшън ", които акцентират, че в такива случаи тези животни са най-уязвими и инстинктивно прибягват до самоотбрана. Това е по този начин, тъй като в тази част на тялото им са ситуирани множеството от жизненоважните им органи.

Дори когато котката си лежи напълно умерено, тя си има неразрешени зони, които не й е прелестно да бъдат докосвани. И тези непокътнати периметри би трябвало да бъдат уважавани от притежателите им.

Освен по коремчето, множеството котки не обичат да бъдат галени под мишниците, в основата на опашката, по "петичките " или ноктите и в посока, противоположна на козината. Милувките също не би трябвало да са груби и доста чести. Ако нещо сте сбъркали и котката стартира да драска или да хапе, спрете незабавно, поучават специалистите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР