Много често се връщаме болни от така дългоочакваната ваканция. Казваме

...
Много често се връщаме болни от така дългоочакваната ваканция. Казваме
Коментари Харесай

8 причини все да се разболявате, докато сте на почивка

Много постоянно се връщаме заболели от по този начин дълго чаканата почивка. Казваме си, че очевидно и тази година е плъзнал някакъв вирус, който ни е хванал неподготвени. И по този начин до идната отмора.

Има обаче и редица други аргументи, които могат да отслабят имунната система и да ви създадат податливи на разнообразни болестотворни микроорганизми, до момента в който почивате.

Промяната е сложна

Всяка смяна, изключително в случай че е обвързвана с часова разлика или различен климат, е голям стрес за организма. Той превключва на режим на отплата, стремящ се да достави нужните количества сила. Това отслабва защитните механизми на тялото и то става по-податливо на инфекции.

Отнасяте се с почивката като с работа

Заминавате на екскурзия или странствуване. Планирате всяка стъпка. Набелязвате обектите, които желаете да посетите. Правите си проект, разграфен по дни и часове, с цел да съумеете да видите всичко, което желаете. Целият този метод не разрешава на мозъка ви да се отпусне. Тялото ви продължава да работи на същите обороти, като че ли не сте излезли в отпуск.

Самолетът е цялостен с бактерии

Независимо дали пътувате с трен, кола, аероплан, рейс, във всяко публично транспортно средство има централизация на бактерии и вируси. Много постоянно се разболяваме още до момента в който пътуваме.

Пътуването изтощава

Колкото по-далечна е дестинацията и колкото повече прекачвания, дълги полети и часове, прекарани в бодърствуване имате, толкоз по-слаба става имунната ви система.

Часова разлика

Часовата разлика е стресов фактор, който също оказва огромно въздействие върху организма. Той се бори да остане безсънен, когато би трябвало да спи. Редица процеси в клетките и тъканите се обръщат с главата надолу.

Спите по-малко

Когато сте на странствуване нормално нямате доста време за сън, тъй като имате цялостна стратегия за осъществяване. Липсата на задоволително сън, изключително в случай че сте на друго място, ви прави слаби, неотпочинали и неспособни да се справите с външните патогени.

Хотелът е цялостен с бактерии

Дори да сте отседнали в 5-звезден хотел, не разчитайте, че той свети от непорочност, дори да наподобява по този начин на пръв взор. Хотелските стаи са същински средища на микроорганизми, бактерии и вируси. Може точно страхотната баня, която по този начин възхитено употребявате, да ви е разболяла, кой знае.

Имате слънчево изгаряне

Когато кожата изгори от нездравословните слънчеви лъчи, имунната система концентрира всичките си сили, с цел да компенсира стресовата обстановка за организма. Така ставате уязвими към патогените.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР