Много често преди лягане мислим много, в резултат на което

...
Много често преди лягане мислим много, в резултат на което
Коментари Харесай

Учени доказаха, че бабина рецепта с мляко за добър сън работи!

Много постоянно преди лягане мислим доста, вследствие на което не можем да спим дълго време. Но в случай че сте пробвали да изпиете чаша топло мляко преди лягане, тогава знаете какъв брой добре облекчава безпокойството ни и има позитивен резултат върху заспиването.

Въпреки че науката твърди, че възможностите топлото мляко да ни обезпечи здрав сън са минимални, има доста предписания за мляко, които съдържат научно обосновани съставки, осигуряващи добър нощен сън, от който се нуждаем след изтощителен ден.
Практики за заспиване за по-малко от една минута
Ето кои са четирите практики, с помощта на които ще заспите безусловно на часа: Метод „ 4-7-8 ” Тази техника е доста п...

Млечни средства, които можете да опитате за бърз, спокоен и здрав сън!

Бананов шейк за мускулна релаксация

Сънят е най-лош, в случай че имате мускулна болежка. Бананите са богати на калий и магнезий, които имат забележителен резултат върху мускулния стрес. Магнезият отпуска мускулите, а калият е потребен при лекуване на неспокойни крайници. Бананите съдържат и триптофан, аминокиселина, която контролира съня и има позитивен резултат върху безсънието и съня.

Рецепта: Смесете 1 банан с 1 чаша мляко до гладкост. Можете също да добавите 1 чаена лъжичка мед или кленов сироп за спомагателна наслада.

Успокояващ млечен коктейл с лавандула
Доказано: Лягайте си в този час, с цел да сте бодри и здрави
Пълноценният сън е залог за добра кондиция и положително здраве. Но в тази ситуация е доста значима освен неговата дълготрайност, само че и часът, в ко...

Лавандулата от дълго време е известна със своите успокояващи свойства. Независимо дали се употребява в ароматерапия или чай, лавандулата постоянно подсигурява отмора и релаксация. Консумирането на лавандула може да има лечебен резултат върху съня, защото облекчава тревогата и провокира муден сън.

Рецепта:  Вземете 1 чаша мляко, 1 чаена лъжичка мед и 2 капки ванилова есенция, варете в тенджера на междинен огън. Добавете пакетче чай от лавандула и оставете да заври. Изключете котлона и оставете леко да се охлади. Насладете се!

Коктейл от череши за бодърствуване

Черешите съдържат мелатонин и приемането на сок от череши преди лягане може да усъвършенства качеството на съня на хората с бодърствуване. Киселият сок от череши работи най-добре, когато става въпрос за обезпечаване на добър сън, защото е богат както на мелатонин, по този начин и на триптофан, което покачва равнищата на серотонин в мозъка. Серотонинът е химикал за " прелестно чувство ", който играе сериозна роля за възстановяване на настроението, управление на цикъла на съня, понижаване на възпалението и разпределяне на възпалените мускули.

Рецепта: Загрейте ½ чаша мляко и прибавете ½ чаша кисел сок от череша към него. Свалете от котлона и разбъркайте с 1 чаена лъжичка мед или кленов сироп по ваш избор. Отгоре наръсете с ½ чаена лъжичка сухи розови листенца и отпийте.
Как да спим надълбоко и да се разсънваме бодри и отпочинали?
Десетки пъти се е говорило за значимостта един възрастен човек да спи сред 7 и 9 часа в едно денонощие. Но също по този начин е значимо и качествот...

Мляко с кукркума

Ако страдате от недоспиване, млякото с куркума е потвърдено лекарство, което би трябвало да включите в графика си. Млякото с куркума е заредено с антиоксиданти, бори се с възпалението и усъвършенства качеството на съня. Куркумата е берекет за всичките ви проблеми със съня, защото понижава оксидативния стрес, тревогата, депресията и усъвършенства настроението. Тези комбинирани резултати оказват помощ за контролиране на цикъла на съня.

Рецепта: Загрейте 1 чаша мляко, 1 чаена лъжичка смляна куркума, ½ чаена лъжичка канела, ½ комат настърган джинджифил и 1 чаена лъжичка мед в тенджера. Разбъркайте добре и прецедете в чаша.

Още от ПОЛЕЗНО:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР