Мнението на експертите, които направиха оглед на срутището, затворило пътя

...
Мнението на експертите, които направиха оглед на срутището, затворило пътя
Коментари Харесай

Експертите препоръчват срутището на пътя Смолян-Мадан все още да не се разчиства

Мнението на специалистите, които направиха оглед на срутището, затворило пътя Смолян-Мадан на 6 март, е на този стадий то да не разчиства, съобщи организация " Фокус ". Според ръководителя на групата доцент доктор Стефчо Стойнев, в случай че се махнат скалните маси от шосето, може да се наруши равновесието на блока от горната страна и има риск цялото скално количество да се срути на пътя или в долината на река Черна.

Стойнев добави, че решението за създаване на обходен път е навременно и вярно, защото даже в един миг да се разчистят скалните маси, ще са нужни до 6 месеца работа, преди да се пусне пътят. Експертът добави, че проучвателни действия ще продължат.

Доц. доктор Стефчо Стойнев разяснява, че е станало ненадейно обрушване, което е нямало по какъв начин да се предвижда и предотврати. Той сподели още, че въпреки и покрит, пътят е в относително положително положение.

От своя страна ръководителят на управителният съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов сподели, че се надява другата седмица да бъде асфалтирана и обезопасена правата, която заобикаля срутището на пътя Смолян-Мадан. Утре пътят ще бъде продънен и отворен.

Според Атанасов към този момент няма напрежение в селата, наранени от затварянето на основния път.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7405)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР