Младоженците залагат на тематични тържестваВремето от октомври до февруари може

...
Младоженците залагат на тематични тържестваВремето от октомври до февруари може
Коментари Харесай

Подготовката на сватбата – първо изпитание за влюбените

Младоженците залагат на тематични тържества

Времето от октомври до февруари може да се дефинира като “сезона на годежите ”, съгласно изследване, представено от американското сп. “Воуг ”. Но след сантименталното предложение следва едно от първите тествания за любовта на годениците – подготовката на сватбата. Тя изисква деликатно обмисляне, обсъждане на детайлите и тънък баланс сред сантиментални илюзии и действителни благоприятни условия.

Средната дълготрайност на браковете в България е 15 години. По данни на Национален статистически институт през 2016 година у нас са регистрирани 26 800 юридически брака. Средната възраст на младоженците е 31 години, а на булките – 28 години. Годениците на тази възраст са типични представители на поколението Millennials (родени след 1980 година), които търсят нещо друго от сватбата в скучния обреден дом.

Сватбите на плажа, на голф игрище, в планината или на лодка са отличен вид младоженците и гостите им да се насладят на момента отвън града.
 Мнозина залагат на украса, излязла като че ли от страниците на приказка. Мнозина залагат на украса, излязла като че ли от страниците на приказка.
Влюбените постоянно желаят да провеждат тематично празненство – с винтидж или етноелементи, на хавайска тематика, или като приказка, излязла от страниците на сантиментална история. Целта е една – двойката и гостите им да се забавляват по несравним метод, който да ги откъсне от забързания темп на града.

“Голямото многообразие от ексцентрични детайли, координацията им в цялостна идея и работата с снабдители на разнообразни услуги изисква доста нерви и време. Хората избират да се доверят на специалист в тази област, който би им икономисал риска от недообмислени решения, които да провалят празника им ”, споделя Генка Беломачева от сватбена организация “Кадифе ”. Тя добавя, че работата є постоянно включва и да направлява годениците, с цел да осъществят оптимално своите хрумвания.

През лятото внезапната смяна на времето може да провали и най-добре премислената женитба, по тази причина сътрудникът е този, който постоянно има втори вид. Професионалистът поучава младоженците и да не “импровизират ”, когато работят по цялостна идея. “Това е смисълът на проектите – да получите удобен резултат даже и при неподходящи условия ”.

Импровизациите са табу, когато се провежда женитба с чужденци, или на българи, които не живеят у нас.

“Специфичното при тези сватби е, че подготовката им стартира от време на време и година преди този момент, още повече в случай че има посетители от чужбина, които наложително би трябвало да възнамеряват наличието си ”, разяснява сватбеният сътрудник.

Експертът предлага на младоженците да се посъветват със експерт, с цел да избегнат клишетата, да предложат на гостите си уместно меню и не на последно място, да им обезпечат комфорт.

Съвети на сътрудници

Отделете най-малко 6 месеца за организацията

Винаги имайте проект Б
 Ако работите с сътрудник, консултирайте всеки подробност с него. Ако работите с сътрудник, консултирайте всеки подробност с него.
Сватбените сътрудници поучават да отделите задоволително време за подготовката на сватбата, която може да изисква и повече от 6 месеца. Ако не живеете непрекъснато в България или планирате брак с чужденец, проучете какви документи се изискват за това.

Когато ви следва женитба с църковен или различен набожен обред, съобразете и със съответните религиозни ограничавания. Работата дружно по концепцията на тържеството и я следвайте с неизменност. Винаги мислете за проект Б – той би трябвало да е тъкмо толкоз същински, колкото и проект А. Ако работите със брачен сътрудник, не импровизирайте. Съгласувайте всички детайли и стъпки от подготовката.

Запомнете, че броят посетители, които можете да си позволите, е еднакъв на бюджета ви за празненството, разграничен на куверта за един човек.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР