Младият талант на баскетболния отбор на Ямбол Георги Герганов записа

...
Младият талант на баскетболния отбор на Ямбол Георги Герганов записа
Коментари Харесай

Георги Герганов с постижение за историята

Младият гений на баскетболния тим на Ямбол Георги Герганов записа името си в историята на ямболския баскетбол. 19-годишният гард на “непреклонните ” изигра най-силния мач във към момента нежната си кариера, откакто през вчерашния ден наниза 26 точки при успеха на своя отбор над Академик Пловдив с 87:83. От формалната страница на Ямбол във “Фейсбук ” оповестяват, че това освен е ново върхово достижение за Герганов, само че и също по този начин той става създател на най-вече точки в един от мач от най-млад състезател на отбора от Димитър Хорозов насам, който на 28 октомври 2000-а бележи 34 точки в коша на Спартак Плевен, когато е 18-годишен.
 Ямбол подчини Академик Пд и записа първа победа в НБЛ Ямбол подчини Академик Пд и записа първа победа в НБЛ
Герганов вкара 26-те си точки при 60% пукотевица от игра (9/15), в това число 3/4 от далечна отдалеченост против пловдивчани. Младокът сподели самообладание и в последните секунди от срещата, когато вкара извънредно значими наказателни удари, с цел да помогне на своя отбор да удържи противника и да записва първата си победа за сезона.
 Георги Герганов: Уникално е да се играе с фигури като Павел Маринов и Иван Лилов Георги Герганов: Уникално е да се играе с фигури като Павел Маринов и Иван Лилов
От началото на сезона младежкият национал е един от най-резултатните български състезатели в родния хайлайф, като записва приблизително по 16.7 точки, 2.0 битки, 4.0 асистенции и 2.3 откраднати топки с коефициент от 15.7.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР