Млади хора, жители на София и големите градове, висшисти, привърженици

...
Млади хора, жители на София и големите градове, висшисти, привърженици
Коментари Харесай

Гласоподавателите на "Продължаваме промяната": Млади, висшисти, подкрепящи протестите

Млади хора, поданици на София и огромните градове, висшисти, последователи до неотдавна на така наречен партии на митинга - това е профилът на гласоподавателите на първата след вчерашните избори политическа мощ - " Продължаваме промяната ", сочат данните на социологическата организация " Алфа Рисърч ".

Новата групировка на досегашните служебни министри на стопанската система и на финансите Кирил Петков и Асен Василев е събрала максимален дял гласоподаватели на възраст 18-30 година - 27%. В групата на 31-60 година водачът на предварителния парламентарен избор взима 24 на 100 от гласовете, като отстъпва с 3 процентни пункта на ГЕРБ.

Формацията лидира измежду живеещите в София, където за нея са дали вота си 28% от гласувалите (25% за ГЕРБ). С един процентен пункт групировката изостава от ГЕРБ в регионалните градове (26% към 25%), само че отстъпва освен на ГЕРБ, само че и от Българска социалистическа партия в дребните градове, въпреки и с нелошия резултат от 18 на 100, от гласовете, а в селата - и на Движение за права и свободи.

Гласувалите за Петков и Василев са в болшинството си висшисти - 29% от всички дали своят вот, (при 27% дали вота си за партията на Бойко Борисов), сочат данните на " Алфа Рисърч ". Формацията е привлякла 25% от гласоподавателите, определящи себе си като етнически българи (ГЕРБ взима 26%), а също 5% от гласоподавателите - турци и 4% от ромите.

От профила на гласоподавателите се вижда, че на изборите през юли по една трета от далите вота си през вчерашния ден за " Продължаваме промяната " са дали своят вот за " Изправи се! Мутри вън " и " ИТН ", а 29% - за " Демократична България ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР