Младежкото обединение на БСП изпрати кърваво писмо на по-големите си

...
Младежкото обединение на БСП изпрати кърваво писмо на по-големите си
Коментари Харесай

Младите социалисти с кърваво писмо до Нинова и другарите си на Позитано 20. Лидерката ги изхвърли от централата, приюти ги Калоян Паргов

Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия изпрати кърваво писмо на по-големите си приятели от столетницата след заданието на Националния съвет на структурата, на която бе маркиран 12-я й рожден ден.

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съумяла да ги взриви преди този момент, като скандално не е разрешила на младежката организация на партията да организира форума си в централата на " Позитано " 20, оправдавайки се с пандемията, научи ПИК. Не помогнали обясненията, че множеството от тях ще бъдат онлайн, че ще носят маски и позволените ще имат документи за имунизация. Затова те били приютени от шефа на столичната Българска социалистическа партия Калоян Паргов на " Леге " 10.

В позицията, призната с цялостно единогласие, е изразено дълбоката засегнатост на младите социалисти, че стратегиите на Българска социалистическа партия не са се съобразили с техните оферти и то на изборите на 4 април, нито на 11 юли. Както и от това, че техни представители да не са водачи в нито една листа, макар такова условие на устава на партията. А доста от тях са били и отстранени от листите.
свързани новини111041на 16.10.202192169на 12.10.2021
" Искрено се надяваме това решение да бъде целесъобразно от резултатите на 14.11.2021г., в противоположен случай ние ще сме първите, които ще потърсим отговорност ", заканват се младежите от Българска социалистическа партия на Нинова.

Както научи ПИК единствено един червен юноша е на по-предна позиция - второ място във Велико Търново, само че там лидерката Корнелия Нинова и Явор Божанков се канят да създадат врътки с преференциите, така че той няма шансове да влезе в идващия парламент.

По тази причина младите социалисти са огорчени и от имитацията на положително отношение към тях и питат дали техните " лица са единствено заслон за реализиране на нечии ползи и сега, в който изразим позиция ставаме неуместни и непотребни "?
свързани новини204121на 13.10.2021
Въпреки всичко, младежите от Българска социалистическа партия дават обещание да работят в почналата предизборна акция, само че от думите им излиза наяве, че неуспехът на Нинова и обкръжението й ще е съдбовен за нея.

" Ние няма да спрем да се борим, с цел да запазим достолепието на своята партия без значение от обстановка и ръководители. Няма незаменими хора, само че младостта е незаменима. Винаги идва след нас ", приключват те заканителната си позиция.

Ето и цялостния текст на Позицията на Националния съвет на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия:

Уважаеми другарки и приятели,

Драги млади социалисти,

Преди седмица Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия означи своя 12 годишен рожден ден. За тези 12 години младежите на Българска социалистическа партия се превърнахме в незаобиколим фактор в работата на партията във всеки един аспект. Представители на Младежкото обединяване през днешния ден са евродепутати, кметове, общински съветници, членове на националния съвет, членове на изпълнителното бюро, дейни жители и общественици. Няма предизборна акция, в която младежите да не са съществена движеща мощ.

Във всяка една акция точно младежите сме тези, които приказваме с хората лице в лице и изслушваме проблемите им. През годините ние сме потвърдили своята работа, посредством грижа за хората в многочислените проведени от МО благотворителни начинания и доброволчески акции.

Със своята дейна активност трите съвета към Народно събрание на МО – Съветът по стопанска система, Съветът по обществени политики, Съветът по обучение, опазване на здравето и просвета се трансфораха в развъдник на хрумвания и политики. Тъжно е, че този развъдник беше подценен от хората, които сформираха програмата на Българска социалистическа партия за изборите през април и през юли. Програма, в която по-голямата част от нашите хрумвания и оферти останаха единствено в архивите.

Ние имаме какво да кажем и да покажем. През миналата акция Националният юношески избирателен щаб показа своя политическа платформа, основана с фокус към младежите. Повдигнахме значими въпроси свързани със основаване на работни места и гарантиране на обществена правдивост, възстановяване на качеството на образованието и подкрепяне на културата. Засегнахме и значимостта на нововъведенията в актуалния свят на бързо разрастващи се технологии и стопанска система. Не пренебрегнахме и зелените политики, значими за запазването на околната среда. Нашите представители в листите на миналите избори, реализираха едни от най-хубавите резултати за партията в миг на срив. За страдание на идните избори те са освен по-малко, само че доста от тях бяха отстранени от листите. Искрено се надяваме това решение да бъде целесъобразно от резултатите на 14.11.2021г., в противоположен случай ние ще сме първите, които ще потърсим отговорност.

Наричат ни „ бъдещето на партията “ и „ гръбнакът на партията “. Казват, че би трябвало да ни се даде късмет да покажем какво можем, да изградим бъдеще за себе си и за децата си в България, само че на какво ставаме очевидци през днешния ден? Всички приказват за младежите, само че младежите липсват. Нито един от водачите на листите на Българска социалистическа партия не е представител на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. За страдание за следващ път е нарушен квотния принцип заложен в устава на партията, представителите на МО съвсем не участват в предизборните листи. Нима това е шансът, който ни обещаваха? Или нашите лица са единствено заслон за реализиране на нечии ползи и сега, в който изразим позиция ставаме неуместни и непотребни?

Въпреки всичко изброено ние, младите, няма да предадем своята партия и в идната акция, както и във всички предходни, ще работим старателно за успеха на Българска социалистическа партия. Ние сме младежи с специалности и реализация отвън структурите на партията. Хора с хрумвания и познания по какъв начин да ги осъществят и ще настояваме гласът ни да бъде чут! Ще се борим да получим своя късмет да създадем една по-добра България за всички! Ние няма да спрем да се борим, с цел да запазим достолепието на своята партия без значение от обстановка и ръководители.

Няма незаменими хора, само че младостта е незаменима. Винаги идва след нас!

Национален съвет на Младежко обединяване в Българска социалистическа партия

16.10.2021 година

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР