Младежкият национален отбор на България по футбол (до 21 години)

...
Младежкият национален отбор на България по футбол (до 21 години)
Коментари Харесай

Младежите ни победиха Украйна в Турция

Младежкият народен тим на България по футбол (до 21 години) победи връстниците си от Украйна с 2:1 в първа среща от интернационалния шампионат в Турция " Анталия къп ". Головете за нашите момчета вкараха Доминик Янков и Филип Кръстев от свободен удар, а Дмитро Назаренко бе прецизен за украинците.
Следващата среща за нашите от шампионата е на 26-и март от същия начален час- 16.00 часа, против тима на Казахстан. Казахстанците също завоюваха през днешния ден своя първи мач, като победиха с 2:1 Република Северна Македония.

Селекционерът на България Александър Димитров стартира със състав: Светослав Вуцов, Виктор Попов, Християн Петров, Станислав Работов, Мартин Дичев, Доминик Янков, Йоан Бауренски, Станислав Шопов, Филип Кръстев, Денислав Ангелов и Преслав Боруков. В разнообразни моменти от второто полувреме в игра се появиха Емануил Мирчев, Стефан Каменов, Патрик-Габриел Галчев и Владимир Николов.

Украинците започнаха по-активно и в 8-ата минута Назаренко означи, откакто получи в средата на нашето наказателно поле центриране от ляво. Нападателят на Динамо (Киев) прати топката сред вратаря и гредата за 1:0.

В 20-ата минута нападателят на Етър Преслав Боруков пресира вратаря Турбаевски, който сбърка при изритването на топката напред. Тя попадна в Доминик Янков, който без особени проблеми я прати над вратаря на Украйна за 1:1.

В идващите пет минути имаше по едно отлично състояние и за двата тима. Най-напред с гола се разминаха играчите в жълто-синьо. В 25-ата минута Доминик Янков, Филип Кръстев и Преслав Боруков направиха отлична композиция, като таранът отрази отлично с едно допиране за Кръстев. Точно преди да нанесе съдбоносен удар обаче бранител на Украйна почисти в корнер.

В 53-ата минута стана 2:1 за България след осъществяване на свободен удар от Филип Кръстев. Фаулът беше извоюван от Доминик Янков, който при контраофанзива беше повален към дъгата на наказателното поле.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР