Младежите с увреждания от Социален център“ - Бургас мечтаят за

...
Младежите с увреждания от Социален център“ - Бургас мечтаят за
Коментари Харесай

Младежи с увреждания събират капачки за да съберат пари за устройство, което управлява компютъра с поглед

Младежите с увреждания от „ Социален център “ - Бургас мечтаят за особено устройство, посредством което компютъра може да се ръководи с взор. Те са решили да съберат средствата за закупуването му посредством акция по събиране на пластмасови капачки, за задачата имат нужда  от поддръжка. Кампанията към този момент набира мощ и са събрани близо 850 кг, само че са нужни близо 12 тона, с цел да се събере нужната сума. Ангажимент да оказват помощ със събирането са поели няколко учебни заведения и детски градини в града. 
Това устройство и програмен продукт ще оказват помощ на хората с увреждания, които не могат да работят с ръцете си и ще ръководят компютърната мишка единствено с взор, уточни Ани Крушкова, майка на 34-годишната Мария, която страда от детска церебрална парализа.

Доброто, желанието да окажеш помощ на другия са живи. Надявам се с общи старания да съберем това на пръв взор непостижимо количество капачки ", сподели шефът на сдружението Марионела Стоянова. 

Кампанията няма период. Ако желаете да помогнете може да занесете събраните капачки на ул. Апостол Карамитев " 12 в Бургас.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР