Млад мъж заплашва с насилие и гони чуждестранни артисти в

...
Млад мъж заплашва с насилие и гони чуждестранни артисти в
Коментари Харесай

Мъж заплашва ексцентрични артисти в Цар-Симеоновата градина: Ще ви пребия, ако дойдете пак

Млад мъж заплашва с принуждение и гони задгранични актьори в Цар-Симеоновата градина в Пловдив. Случката е от преди няколко дни, а за нея оповестиха в обществените си мрежи артистите Тот и Лила`Анжелик.
Прочетете още
Ексцентричното дуо „ Племенен барок ” се дефинират като извънземни от отдалечен чужд свят. Те назовават ​​това, което вършат „ Формиране на молитва ”. Двойката обикаля света от 2009 година, изнасяйки концерти на обществени места с цигулка,  използвайки контратенор и колоратурни вокали. Създават сантиментална музика, съпроводена от спектакъл и танци.

През 2002 година документален филм за Тот е спечелил Оскар за най-хубав късометражен документален филм. 



Доста хора намират заниманието им за необичайно и визията им в много от случаите като прекомерна, защото мъжът постоянно носи разноцветни и розови женски облекла и рокли, а дамата залага на екстравагантен грим и визия.



В началото на септември дуото идва в Пловдив, като считат града за извънредно красиво място и нямат самообладание да го посетят. Изнасят всекидневен концерт в Античния спектакъл и считат да останат в града под тепетата до края на месец септември.



В един от дните прекарани тук обаче, биват заплашвани и гонени от млад мъж, до момента в който стоят на скамейка в Цар-Симеоновата градина.

„ Играхме в хубав парк през вчерашния ден в Пловдив. Тот беше в екстатично положение и изпя сърцето и душата си на света. Беше красиво. Публика се събра и гледа известно време и аз се присъединявах към него, пеейки понякога. За първи път пеехме в този град и постоянно сме се надявали на добър банкет ”, написа Лила в обществените мрежи.

Тя прибавя, че през по-голямата част от представлението им, до тях е стоял млад мъж на скамейка, който ги е следил. След като представлението им свършва, мъжът се насочва към тях и стартира да им приказва на британски език.

Публикуваме част от връзката на мъжът и Тот, преведена на български език:

„ Мъж: Ти шаман ли си?

Тот: Някои хора ме назовават по този начин.

Мъж: Бях шаман, когато бях дете, само че избрах друга вяра. Сега съм християнин.

Тот: За мен е наслаждение да се срещнем.

Мъж: За мен не е наслаждение, тъй като не одобрявам този жанр, само че не съм кралят тук, тъй че не е мой проблем.

Тот: Приятен ден.

Мъж: Децата не желаят да те виждат тук.

Тот: Добре, прелестен ден.

Мъж: Приятен ден, само че в случай че те видя тук още един път ще те пребия. Не ме пука от къде си... мексиканец...ние не харесваме гейовете в България. Ние не харесваме педофилите ”

След което Тот и Анджелика си потеглят, а мъжът вървейки до тях продължава да пита Тот дали е педофил или хомосексуален. Артистите описват, че са останали възмутени от държанието на българина и настояват, че сходно нещо им се е случило за пръв път в нашата страна.



„ Разбира се, бяхме шокирани. Досега не са се държали на никое място и в никакъв случай по този начин с нас ”, споделят още артистите.

В мненията други хора пък споделят, че българският народ не е търпелив към другите и да не се изненадват от случилото се, а през вчерашния ден двойката още веднъж разгласява пост по тематиката. 

" Тот и аз имахме доста тежка нощ нощес. След словесната офанзива на оня ужасяващ пловдивчанин, Тот е в тежка меланхолия. Върна се назад към детето, което се е чувствало ненавиждано и когато хората са хвърляли камъни по него, тъй като е от две раси. Оттогава Тот се усеща доста по-недоверчив към хората. Дълбоко в себе си Тот вътрешно се усеща като неприятен човек и, че никой не го обича, а случай като този единствено изостря тези усеща. Правя всичко допустимо, с цел да му оказа помощ ", написа Лола.

Тя прибавя, че дълго време по-късно са плакали поради случилото се. 

" Дълго време се прегръщахме и плакахме и той най-сетне съумя да стане от земята. Добре ни беше да поплачем. Това беше катализиращ миг и за двама ни. Да усетим надълбоко всичките си усеща. Споделям това, тъй като това е, което се случва в живота ни сега, а ще бъдем в Пловдив до края на месеца. Имаме потребност от поддръжка ", написа още Лола, която се тормози по какъв начин ще протече останалата част от престоят им в Пловдив и се моли да срещне приемливост.

Вижте видео от случката тук:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР