Млад мъж в Бургас почина след дълго размотаване между няколко

...
Млад мъж в Бургас почина след дълго размотаване между няколко
Коментари Харесай

Здравни експерти разкриха какво ще се случи при нов локдаун

Млад мъж в Бургас умря след дълго размотаване сред няколко лечебни заведения. Пациентът е бил с диагноза двустранна пневмония, само че след гибелта му се оказал и с ковид. Това е следващ случай в страната. Само преди дни двама души починаха в Пловдив, откакто чакали с часове пред болница.

"Основният проблем е в организацията на лечебните заведения. Системата е добра, само че не я изпълняваме. Има децентрализацията на ръководството на лечебните заведения ", съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия доцент доктор Спас Спасков.

"Съболезнования на околните на умрелия мъж в Бургас. За страдание това няма да е последният подобен случай. Системата не е отзивчива за пациентите ", разкри доктор Станимир Хасърджиев - ръководител на Националната пациентска организация.

"Продължаваме да нямаме обща скица какви пациенти, с какви признаци, да се одобряват в болница ", добави още той.



"Лекарите се уплашиха, че пациентите заплашват здравето им, а болните пропущат доболничната помощ ", разяснява доцент доктор Спасков.

"Здравеопазването не е единствено народен приоритет, нужни са общоевропейски ограничения. Експертите би трябвало да вземат решение за критериите, по които пациентите се обслужват. Контролът не е изтърван. Имаме опция да спасим каквото можем от здравната ни система ", съобщи доктор Хасърджиев.

"12% от леглата в страната са заети от пациенти с ковид. В "Пирогов " 35% от леглата са за тези заболели ", разкри доцент доктор Спас Спасков.

"Не мисля, че затварянето ще докара до значими резултатите ", сподели още той.

"Затварянето ще докара до краткотраен резултат, само че по-късно още веднъж ще има взрив на инфектирани ", отговори по тематиката доктор Станимир Хасърджиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР