Мизерни условия в инфекциозното отделение на Окръжна болница „Света Анна”

...
Мизерни условия в инфекциозното отделение на Окръжна болница „Света Анна”
Коментари Харесай

Вижте в каква мизерия се лекуват болните в инфекциозното отделение на Окръжна болница в столицата

Мизерни условия в инфекциозното поделение на Окръжна болница „ Света Анна” в София. Пациентите недоволстват, а лекарите нямат избор и работят в тези условия, смана ясно в утринния блок на бТВ.
Дупки по стените, влага по тавана и прогнила дограма – по този начин наподобява една от най-хубавите стаи на инфекциозното поделение в Окръжна болница. Има даже бонус – лична баня.
В тези условия една майка е трябвало да остави сина си, с цел да се излекува от скарлатина.
„ Прозорците бяха облепени с тиксо, тъй като са със остарялата дограма на втория етаж, в банята имаше плесен, големи паяжини. Миналата седмица валяха доста дъждове. През прозорците влизаше вода, през стените се просмукваше вода, дори стената се рушеше”, описа майката. Тя остава със сина си в отделението седем дни и е безапелационна, че е изживяла огромен призрачен сън.
„ Още първия ден детето ми викаше да се обадим на министър-председателя, с цел да му кажем по какъв начин може в такава стая да го настаняват. Той изпитваше смут да влезе в тоалетната, само че след дезинфенция и разбиране от моя страна, че всичко е почистено и да не пипа на никое място встрани, и тази работа беше свършена. Отделението беше цялостно с деца, имаше бебета. Аз погледнах положението и на другите стаи, не беше по-добро”, уточни майката.
От болничното заведение обявиха, че към този момент са направени поправки на по-важните отделения, за инфекциозното обаче парите все не стигали.
„ Приоритетни за нашата болница са спешността, кардиологията и ортопедията. Не желая да кажа, че инфекциозните болести са по-назад, само че в последна сметка средствата стигат, с цел да бъдат изразходвани в избран ред”, сподели представителят на болничното заведение Антон Луков.
Вече има направен план за ремонт, само че той чака да се намерят пари.
„ Болницата е като всяка държавна болница, ние се устояваме с пари, които получаваме от Касата. Така че, в случай че всичко е наред, би трябвало тази година да има ремонт”, означи пред бТВ Луков.
От Министерството на здравеопазването обявиха, че при тях не са постъпвали сигнали от недоволни пациенти. На този стадий не са планувани пари за ремонт на отделението.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР