Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха недекларирана валута с

...
Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха недекларирана валута с
Коментари Харесай

Недекларирана валута за над 219 000 лева задържаха митничaри

Митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равноценност 219 795 лв. при две инспекции на товарни коли, излизащи от страната. 

При един от случаите на 12.09.2023 година на пункта идва товарен автомобил с турска регистрация на път от Белгия през България и Турция за Азербайджан.

Превозното средство, ръководено от турски жител, е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в кутията за ръководство на хладилния елемент на полуремаркето са открити еврови банкноти.

Общото количество на недекларираната валута е 63 500 евро с левова равноценност 124 195 лв.. По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение - Свиленград.



Недекларирана валута е открита и при друга инспекция на товарен автомобил, който идва на пункта на 05.09.2023 година в 09:00 часа. Шофьорът - турски жител, показва постоянни документи за транспортираната стока от Англия през България за Турция и декларира, че не придвижва артикули с търговски темперамент, парични средства и валутни полезности.

При осъществената щателна митническа инспекция инспекторите откриват в шофьорската кабина сак с персонални движимости, сред които е открит пакет с английски лири. Други осем пакета с английски и шотландски лири са открити в шкафа за персонални движимости под леглото за отмора на лидера.

Общото количество на откритата недекларирана валута е 36 000 английски лири и 6000 шотландски лири с обща левова равноценност 95 600 лв.. На нарушителя, С.А. на 33 години - турски жител, е формиран акт по Валутния закон.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР