Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха недекларирани 7 840

...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха недекларирани 7 840
Коментари Харесай

Митничари хванаха на Лесово молдовец с валута на стойност 400 000 лв.

Митническите чиновници на Митнически пункт Лесово откриха недекларирани 7 840 000 украински гривни с левова равноценност близо 400 000 лв. в микробус с молдовска регистрация, оповестиха от организация " Митници ".



На 21.02.2023 година транспортното средство, ръководено от молдовски жител с букви S.V., е пристигнало на Министерство на правосъдието Лесово на входящо трасе от Турция. В зоната за митнически надзор водачът и всички петима пасажери в микробуса са декларирали, че нямат нищо за обявление. При последвалата митническа инспекция, в това число със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите откриват зони в транспортното средство с подозрителна компактност. В хода на контролните дейности са открити в естествени кухини в стените на микробуса и в долап до шофьорското място общо 98 пакета, увити в черен найлон. Установено е, че пакетите съдържат пачки с украински банкноти, като общото количество недекларирана валута е в размер на 7 840 000 украински гривни с левова равноценност близо 400 000 лв.. Впоследствие водачът е показал в писмените си пояснения, че укритата валута е негова и я сложил в микробуса за да я придвижи до Молдова.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Районна прокуратура – Ямбол.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР