Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха недекларирана валута с

...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха недекларирана валута с
Коментари Харесай

Недекларирана валута за над 300 000 лева откриха митничари


Митническите чиновници на Митнически пункт Лесово откриха недекларирана валута с левова равноценност 303 153,65 лв. при инспекция на лек автомобил. Контрабандно пренасяните парични средства са били укрити в две чанти с персонални движимости.

Лекият автомобил с непозната регистрация пристига на входящо трасе на Министерство на правосъдието Лесово на 25.08.2023 година на път от Турция за Германия през България. С колата пътували водач - турска гражданка и четирима нейни родственици. В зоната за митнически надзор всички декларирали, че нямат нищо за обявление.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която инспекторите откриват на мястото на аварийна гума две чанти, цялостни с персонални движимости. В хода на контролните действия е открито, че в чантите под персонални движимости са укрити пакети, съдържащи евробанкноти, като в едната от тях те са били сложени в пригодено двойно дъно под хастара.

Установени са общо недекларирани 155 000 евро с левова равноценност 303 153,65 лв.. Впоследствие една от пътничките в автомобила – турска гражданка с букви Е.G., е показала, че валутата е нейна благосъстоятелност.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор, което се организира под надзора на Районна прокуратура – Ямбол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР