Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха контрабандни 25 619

...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха контрабандни 25 619
Коментари Харесай

Голямо количество контрабандни парфюми и цигари задържаха митничари

Митническите чиновници на Митнически пункт Лесово откриха контрабандни 25 619 опаковки парфюми и 69 000 къса (3450 кутии) цигари в товарен автомобил, пренасящ по документи пластмасови кофи.

Проверката е осъществена в границите на взаимната интервенция по противопоставяне на контрабандата, с присъединяване на екипи от Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и Национална организация за приходите.

На 23.06.2024 година товарният автомобил с непозната регистрация идва на Министерство на правосъдието Лесово на входящо трасе от Турция, ръководен от украински жител с букви B.Y. Според показаните от лидера документи, той е превозвал палети с пластмасови кофи от Турция за Украйна през България.

Митнически чиновници селектират транспортното средство за щателна инспекция. В хода на контролните дейности инспекторите откриват, че вместо заявените пластмасови произведения, всички опаковани палети в товарното помещение съдържат кашони с контрабандни парфюми и цигари.

Установени са общо недекларирани  25 619 опаковки парфюми и тоалетни води - всички с обозначения на разнообразни световноизвестни търговски марки, както и 69 000 къса (3450 кутии) цигари от две търговски марки, с турски акцизен бандерол.

Контрабандните „ маркови “ парфюми и цигари са арестувани. Образувано е досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор по разказа на Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол. Работата по случая продължава.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР