Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Капитан Андреево задържаха

...
Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Капитан Андреево задържаха
Коментари Харесай

Откриха 30 кг контрабандни накити на Капитан Андреево

Митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Капитан Андреево " задържаха рекордните за тази година близо 30 кг контрабандни сребърни украшения при инспекция на рейс, оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.



Превозното средство пристигнало на пункта на 19 ноември на път от Турция през България за Сърбия. По метода " разбор на риска " рейсът е селектиран за щателна митническа инспекция. При проучване с рентгенова инсталация и следващ физически надзор, в два особено построени тайника в гредата на задните гуми са открити 19 картонени кутии, цялостни с произведения от бял метал. Според експертизата на вещото лице, те са със сребърна проба 925 с общо тегло 29,218 кг и на стойност 175 308 лв..



Накитите са арестувани, а по случая е формирано досъдебно произвеждане. Водачът - сръбският жител А. Д. (46 г.), е притеглен към наказателна отговорност, оповестиха в това време от прокуратурата. Взета му е мярка за неотклонение " парична гаранция " и възбрана за овакантяване на страната.

От началото на годината досега на " Капитан Андреево " са арестувани над 131 кг произведения от благородни метали. Последният случай с бижутерски произведения от сребро беше в края на юли т.г. Тогава в директен рейс от Турция за Румъния бяха открити 1,574 кг сребърни украшения, както и 1,4 кг златни бижута.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР