Митнически служители задържаха около 3 кг златни и сребърни накити

...
Митнически служители задържаха около 3 кг златни и сребърни накити
Коментари Харесай

Задържаха близо 3 кг златни и сребърни бижута на Капитан Андреево

Митнически чиновници задържаха към 3 кг златни и сребърни украшения за при инспекция на рейс на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " , оповестява организация " Митници ". Стойността на бижутата е към 140 000 лв..

На 31.07.2022 година на митническия пункт дошъл рейс, пътуващ от Турция за Румъния. В зоната на митнически надзор двамата водачи и пасажерите декларирали, че не внасят артикули, парични средства и полезности за обявление.

Автобусът бил селектиран за щателна митническа инспекция, при която е открит особено построен тайник над аварийна гума . От укритието митническите чиновници извадили 23 пакета с бижутерски произведения от жълт и бял метал - пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и огърлици.

Извършената експертиза от експерт открила, че пакетите съдържат 1431.47 гр. украшения от 14-каратово злато и 1571 гр. сребърни украшения. Общата им стойност се прави оценка на 139 829 лева

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Контрабандните златни и сребърни произведения са арестувани.

Спрямо лидера, Г.Й., на 60 година, турски жител, е взета мярка за неотклонение парична гаранция. Наложена му е и възбрана да напуща страната, с изключение на с позволение на наблюдаващия прокурор.
 Задържаха 7 кг златни бижута на Капитан Андреево
Задържаха 7 кг златни бижута на Капитан Андреево

Накитите са открити в тайник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР