Митнически служители откриха недекларирани 41 000 евро на Митнически пункт

...
Митнически служители откриха недекларирани 41 000 евро на Митнически пункт
Коментари Харесай

Откриха недекларирани 41 000 евро на ГКПП Малко Търново

Митнически чиновници откриха недекларирани 41 000 евро на Митнически пункт Малко Търново при инспекция на влизащ в страната лек автомобил, оповестява Агенция " Митници ". Валутата с левова равноценност 80 189 лв. е била укрита на дъното на дамска чанта под персонални движимости.

На 18.05.2022 година на Министерство на правосъдието Малко Търново на 18.05.2022 година на входящо трасе от Турция дошъл автомобил с румънска регистрация. В колата е пътувало семейство мъж и жена - румънски жители. В зоната за митнически надзор водачът и неговата спътничка са декларирали, че нямат нищо за обявление.

При последвалата инспекция митническите инспектори открили на дъното на дамската чанта на пътничката увити 41 000 недекларирани евро в купюри по 500 евро. Недекларираните парични средства са арестувани и на румънската гражданка с букви A.S. е формиран акт за откритото нарушаване.

Само от началото на годината от митническите чиновници на Министерство на правосъдието Малко Търново е открита недекларирана валута в евро и щатски долари с обща левова равноценност 284 708 лв., оповестяват от Агенция " Митници ".

Всички извършители са непознати жители, които са пътували с леки коли и рейсове от и за Турция през Министерство на правосъдието Малко Търново, който е най-вече туристически пункт. Сумата е по-голяма от откритата недекларирана валута на пункта за цялата 2021 година, която е в размер на общо 228 768 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР