Митнически служители от Териториална дирекция Митница Русе откриха недекларирана валута

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Русе откриха недекларирана валута
Коментари Харесай

Митничари спипаха недекларирана валута за над 850 000 лв. на „Дунав мост“ 2 при Видин

Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Русе откриха недекларирана валута с левова равноценност над 850 000 лв. при инспекции на три товарни автомобила в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ 2 при Видин.
На 12 септември е отклонен за митническа инспекция товарен автомобил с непозната регистрация, който влиза в страната от Румъния. Водачът на транспортното средство, турски жител, е декларирал, че няма нищо за обявление. При инспекция обаче, под леглото в шофьорската кабина, са открити два плика, съдържащи 290 000 щатски $ и 35 000 евро в разнообразни купюри.
Ден по-късно митническите чиновници откриват недекларирани 20 000 английски паунда при инспекция на различен влизащ в страната товарен автомобил с непозната регистрация, ръководен от турски жител. Валутата е била укрита във фабрична празнина в арматурното табло на транспортното средство.
На 14 септември, още веднъж в региона на пункта, е тествана и влизаща от Румъния товарна комбинация, която доставяла стока за България. В кабината митническите чиновници намират черен плик с банкноти в купюри от 100 американски $. Общата сума на откритите парични средства е 150 000 $.
Срещу водачите на трите товарни автомобила са формирани актове за откритите нарушавания на Валутния закон и са им наложени санкции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР