Митничари задържаха 96 966 летни и спортни облекла, бански костюми,

...
Митничари задържаха 96 966 летни и спортни облекла, бански костюми,
Коментари Харесай

Иззеха близо 100 хил. дрехи менте и термични стикери на МП Лесово

Митничари задържаха 96 966 летни и спортни дрехи, бански костюми, чанти, чехли и обувки, както и 54,700 кг термични стикери за облекла, с обозначения на световноизвестни марки, оповестяват от Агенция " Митници ".

" Марковите " артикули са конфискувани, заради основателни подозрения за нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност. Те са открити през последните дни при митнически инспекции на пет товарни автомобила, влизащи в страната от Турция. Част от конфискуваните " маркови " артикули са декларирани текстилни произведения, други са били пренасяни контрабандно, сред декларирани артикули.

За недекларираното количество, против водачите са формирани актове за нарушаване на Закона за митниците.

В единия от случаите, на 25 юни са конфискувани 14 685 недекларирани и 9926 декларирани дамски, мъжки и детски тениски, панталони, бански костюми, чехли и спортни комплекти с обозначения на десетки международни марки. Шофьорът, български жител, е превозвал текстилни произведения от Турция за Унгария.

При различен случай, 38 270 детски, мъжки и дамски спортни комплекти, тениски, панталони, рокли с обозначения на десетки световноизвестни марки, измежду които NIKE, ADIDAS, LACOSTE, CALVIN KLEIN, PRADA, ARMANI, VERSACE, GUCCI, LOUIS VUITTON и други, са открити на 12.06.2020 година в товарен автомобил с задгранична регистрация, ръководен от турски жител. Той е заявил, че транспортира текстилни произведения от Турция за Германия. Проверката открива, че стоките дават отговор на заявеното количество, само че измежду тях има огромно количество текстилни произведения с обозначения на световноизвестни марки.

Още 30 970 броя текстилни произведения - тениски, къси панталони, поли, спортни комплекти, носещи знаци на международни марки, както и 54,700 кг термични стикери за облекла с лого ADIDAS, NIKE, GUCCI, PUMA, ARMANI, LEVIS, DIESEL, CALVIN KLEIN и други са конфискувани на 15.06.2020 година Стоката е транспортирана в камион с турска регистрация, ръководен от турски жител, пътуващ за Унгария.

Други 2433 дамски и мъжки тениски, чанти и спортни обувки с обозначения на десетки международни марки са открити в камион с декларирани текстилни произведения от Турция за Босна и Херцеговина. Задържани са на 21.06.2020 година в камион с лидер молдовски жител и 682 чифта контрабандно пренасяни детски спортни обувки с марка DYSNEY. Освен заявената стока, е открито при инспекцията, че в товарното помещение се транспортират още 33 кашона с недекларираните детски спортни обувки.

За случаите се уведомяват притежателите на съответните търговски марки, които да се произнесат дали арестуваните декларирани и недекларирани артикули нарушават интелектуални права на съответните марки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР