Митничари откриха над 1.2 кг златни накити в шофьорската кабина

...
Митничари откриха над 1.2 кг златни накити в шофьорската кабина
Коментари Харесай

Задържаха над килограм златни бижута на Капитан Андреево

Митничари откриха над 1.2 кг златни украшения в шофьорската кабина на товарен автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево , оповестява Агенция " Митници ".

На 09.04.2022г. на Министерство на правосъдието Капитан Андреево пристигал влекач с полуремарке с турска регистрация, пренасящ стока от Турция за Полша. Превозното средство е определено за щателна инспекция. При пролъчване с рентгенова инсталация и последващия физически надзор, сред хранителни артикули в хладилника, намиращ се в шофьорската кабина, са открити 3 картонени кутии.

Въпросните кутии съдържали 170 златни накита - пръстени, гривни, медальони, синджири, огърлици. Експертизата посочила, че бижутата са от 14-каратово злато. Общото им тегло е 1256.70 грама. Стойността им е оценена на 118 129 лв..

Контрабандните златни произведения са арестувани от митничарите. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Шофьорът на автомобила е притеглен към наказателна отговорност. Наложена му е мярка за неотклонение " гаранция в пари " в размер на 5000 лв., както и възбрана за овакантяване рамките на страната.
 Задържаха към 5 кг бижута на Капитан Андреево при два обособени случая
Задържаха към 5 кг бижута на Капитан Андреево при два обособени случая

Стойността на бижутата е 105 989 лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР