Митничари на ГКПП Капитан Андреево откриха 4881 грама контрабандни златни

...
Митничари на ГКПП Капитан Андреево откриха 4881 грама контрабандни златни
Коментари Харесай

Откриха контрабандно злато в тоалетна на автобус

Митничари на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " откриха 4881 грама контрабандни златни украшения в тоалетно помещение на рейс на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от прокуратурата и от Агенция " Митници ". По случая е притеглен като обвинен турски жител.

На 13 ноември на пункта с Турция дошъл рейс с непозната регистрация, пътуващ от Турция през България за Сърбия. По метода " разбор на риска " транспортното средство е било селектирано за щателна митническа инспекция.



В тайник в пода на тоалетното помещение чиновниците разкрили 30 пакети, в които били укрити украшения от жълт метал. Извършената от експерт експертиза открила, че пакетите съдържат 4881 грама бижута от 14-каратово злато - проба 585, на стойност 400 242 лв..



Контрабандните златни украшения са арестувани, а по случая е формирано досъдебно произвеждане. Водачът на рейса М.Д. /на 61 г./, турски жител, е притеглен към наказателна отговорност, прецизираха от държавното обвиняване. Спрямо него е била взета мярка " парична гаранция " от 7000 лв., както и наложена възбрана да напуща страната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР