"Мисля, че не Българският енергиен холдинг, а газовата мафия смени

...
"Мисля, че не Българският енергиен холдинг, а газовата мафия смени
Коментари Харесай

Делян Добрев: Не БЕХ, а газовата мафия смени шефа на Булгаргаз

"Мисля, че не Българският енергиен холдинг, а газовата мафия смени Николай Павлов. Тази мафия, с която министър председателят Борисов се пребори в първия си кабинет "

Това съобщи депутатът и някогашен министър на енергетиката от ГЕРБ Делян Добрев в студиото на "Говори в този момент " по.

Според него повода е приключването на 10-годишния контракт, който ГЕРБ са сключили през 2012 година, а компаниите медиатори, през които купуваме синьо гориво са тези, които са се преборили за уволнението на Николай Павлов.

"Този прекупвач тогава струваше 300 милиона на година и след махнахме тези прекупвачи, тези медиатори, сметките на хората и на бизнеса понижиха с 300 милиона, през последната година даже са 500 милиона. Тези прекупвачи бяха регистрирани в Швейцария, с швейцарски сметки, извънредно мощни компании и по тази причина аз ги назовавам газова мафия, тъй като това са хора с големи благоприятни условия, които се видя, че като няма мощен водач, могат да сменят шефа на "Булгаргаз ", разяснява депутатът.

По думите му ръководството на Николай Павлов ще бъзе запомнено като "златния век " на сдружението поради големите обороти и доходи на "Булгаргаз ". На въпрос дали това е "чегъртане " на хора от ГЕРБ, Добрев отговори: "Николай Павлов не е на ГЕРБ, той е на Радев - беше длъжностен министър на енергетиката в първия кабинет на Радев. Аз също го познавам - ние в ГЕРБ сме го подкрепяли постоянно и сме му имали доверие като доста огромен специалист ".

И съобщи, че цената на газа предходната година е била с 40 до 60 % по-ниска от тази в Европа, а газохранилището в Чирен не е предопределено да ни избави от газова рецесия.

"Чух, че господин Панев сподели, че хранилището в Чирен било цялостно на 30%. Всяка година по това време е толкоз цялостен Чирен. Функцията му не е във време на рецесия да си вземем газ от него, тъй като през зимата ние използваме 14 милиона кубика дневно. Техническият потенциал на Чирен е 2 милиона кубика дневно ", сподели още Добрев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР