Мислили ли сте някога, че маргаритката, нежно цвете, което расте

...
Мислили ли сте някога, че маргаритката, нежно цвете, което расте
Коментари Харесай

Разцветът на красотата: Маргаритки в козметиката

Мислили ли сте в миналото, че маргаритката, нежно цвете, което пораства по нашите ливади, може да се трансформира в ключ към здрава, сияйна кожа? Оказва се, че прибавянето на маргаритки в козметиката има значима роля в доста артикули за грижа за кожата.

Природата от дълго време е източник на ентусиазъм за промишлеността за хубост, а маргаритките, с техния внимателен сексапил и витална прелест, са се трансформирали в основна ботаническа съставна част в козметиката.

Тези очарователни цветя освен придават естетическа прелест на продуктите за грижа за кожата и грима, само че също по този начин носят голям брой изгоди за грижата за кожата.

От поддържане на кожата до битка с разнообразни кожни проблеми, маргаритките са спечелили място в сърцата както на запалянковците на хубостта, по този начин и на специалистите по грижа за кожата.

В тази публикация изследваме възходящата наклонност на маргаритките в козметиката и техния принос за възстановяване на нашите процедури за хубост.

Маргаритки: безконечен знак на хубост

Маргаритките, постоянно свързвани с непорочност, непорочност и елементарност, са ценени знаци на хубост и обич от епохи.

Техният гальовен външен тип и ярки бели венчелистчета със слънчево жълти центрове са вдъхновявали поети, художници, а напоследък и основатели на козметични артикули.

Присъствието на маргаритки в козметиката има за цел да капсулира същата естествена хубост и прохлада, открити в тези очарователни цветове.

Ценни свойства на маргаритките

Маргаритките са богати на антиоксиданти, които оказват помощ в битката със свободните радикали – главните аргументи за стареенето на кожата.

Те имат избелващи свойства, тъй че се употребяват за избелване на кожата, понижаване на пигментни петна и белези. Освен това, с помощта на своите противовъзпалителни и антибактериални свойства, те оказват помощ в битката с акнето и форсират процеса на излекуване.

Екстрактът от маргаритка е вещество, получено от цветовете на маргаритката (Bellis perennis). Богат е на полиненаситени мастни киселини, флавоноиди, антиоксиданти и пептиди. Уникалните му противовъзпалителни, срещу стареене и избелващи свойства го вършат известна съставна част в козметиката.

Маргаритки в козметиката – Ползи за кожата

Екстрактите от маргаритка, получени от разнообразни типове като Bellis perennis (обикновена маргаритка) или Chrysanthemum frutescens, са ценени поради своите свойства за грижа за кожата. Богати на антиоксиданти, флавоноиди и полифеноли, екстрактите от маргаритка оферират голям брой изгоди за кожата.

1. Изсветляване на кожата и понижаване на хиперпигментацията

Известно е, че екстрактите от маргаритка инхибират производството на меланин, което ги прави ефикасни при изсветляване на кожата и понижаване на появяването на тъмни петна и хиперпигментация. Те могат да допринесат за по-равномерен и лъчезарен загар.

2. Противовъзпалително и успокояващо

Противовъзпалителните свойства на маргаритките ги вършат идеални за усмиряване на раздразнена или сензитивна кожа. Продуктите, съдържащи екстракти от маргаритка, могат да оказват помощ за облекчение на зачервяванията и поощряване на по-балансиран загар. Екстрактът от маргаритка има противовъзпалителни и антибактериални свойства, което го прави отлична съставна част при кожни проблеми като акне и екзема.

3. Антиоксидантна отбрана

Антиоксидантите, открити в маргаритките, оказват помощ за отбраната на кожата от оксидативен стрес, породен от фактори на околната среда като UV радиация и замърсяване. Това спомага за опазване на младия тип на кожата и предотвратява преждевременното стареене.

4. Овлажняване и поддържане

Екстрактите от маргаритка имат овлажняващи свойства, които оказват помощ за възстановяване на естествената бариерна функционалност на кожата, като поддържат хидратацията и оставят кожата мека и еластична.

5. Ефекти срещу стареене

Екстрактът от маргаритка е богат на антиоксиданти, които оказват помощ в битката със свободните радикали, виновни за стареенето на кожата. Благодарение на това продуктите с дестилат от маргаритка оказват помощ в битката с признаците на стареене, като бръчки или загуба на сбитост.

6. Изравняване на тена на кожата

Екстрактът от маргаритка е прочут избелващ кожата сътрудник. Помага за понижаване на обезцветяванията като старешки петна и белези от акне, като прави кожата по-равномерна.

Екстрактът от цветя на маргаритка може да се откри под името INCI: Bellis Perennis Flower Extract в състава на козметиката.

Козметика с добавка на маргаритки

Индустрията за хубост възприе силата на маргаритките, като ги включи в необятна гама от артикули за грижа за кожата и грим. Някои от известните козметични артикули, обогатени с екстракти от маргаритка, включват:

1. Кремове за лице

Маргаритките постоянно се срещат в кремовете за лице, изключително тези, предопределени за зряла кожа, заради техния антиоксидантен резултат. Те могат да бъдат открити и в артикули за проблематична кожа, с помощта на антибактериалните си свойства.

2. Серум

Серумът с маргаритки е отличен избор за тези, които желаят да се съсредоточат върху характерни кожни проблеми, като петна или белези от акне.

3. Шампоани и балсами за коса

Маргаритките също могат да подобрят външния тип и здравето на косата ни. Техните екстракти постоянно се употребяват в шампоани и балсами, които са предопределени да регенерират, овлажняват и връщат блясъка на косата.

4. Лосиони и сапуни за вана

Маргаритките, заради своите деликатни свойства, са идеална съставна част в сапуни и лосиони за вана. Помагат за навлажняване на кожата, като в това време имат доста прелестен, внимателен мирис.

5. Успокояващи маски за лице

Маските за лице на основата на маргаритки оказват помощ за усмиряване и усмиряване на раздразнената кожа, осигурявайки освежаващо и ревитализиращо преживяване.

6. Овлажнители

Овлажнителите с маргаритка оферират поддържане и хидратация, като в същото време оказват помощ за реализиране на по-гладък и лъчезарен загар.

7. Слънцезащитни артикули

Някои слънцезащитни кремове включват екстракти от маргаритка за възстановяване на защитните свойства против нездравословните ултравиолетови лъчи и поддържане на яркостта на кожата.

8. Коректори и декор дьо загар

Продуктите за грим с маргаритки обезпечават освен покритие, само че и изгоди за грижа за кожата, насърчавайки здрава кожа даже с грим.

9. Козметика от маргаритки вкъщи

Приготвянето на вашата лична козметика от маргаритки вкъщи е елементарно и налично. Например, можете да си извършите тоник за лице, като залеете с гореща вода цветовете на пресни маргаритки и ги оставите да киснат няколко часа. След това просто прецедете течността и я съхранявайте в хладилника. Този натурален тонер ще ви помогне да освежите кожата си и да се борите с акнето.

Устойчивост и етични съображения

Тъй като търсенето на естествени съставки нараства, етичното и стабилно доставяне става решаващо.

Отговорното добиване и обработване на екстракти от маргаритки подсигуряват запазването на биоразнообразието и екосистемите.

Много марки за хубост в този момент дават приоритет на устойчивите практики и се ангажират с етично доставяне, с цел да опазят околната среда и да поддържат локалните общности.

Маргаритки в козметиката – Обобщение

Маргаритките се трансфораха в мечтана съставна част в света на козметиката, прославени със своите изгоди за хубост и грижа за кожата.

От изсветляване на кожата до успокояващи свойства, екстрактите от маргаритка оферират естествено и дейно решение за разнообразни кожни потребности.

Тъй като потребителите от ден на ден търсят естествени и ботанически артикули, маргаритките са намерили своето място в разнороден набор от козметични формули.

Прегърнете разцвета на хубостта, като включите козметика, наситена с маргаритки, в рутинната си грижа за кожата и изпитайте магията на тези очарователни цветя върху кожата си.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР