Мислех, че ще имаме проблем, защото наистина исках да се

...
Мислех, че ще имаме проблем, защото наистина исках да се
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Проф. Герджиков за Радев след издигането му: Той не се справи с обединението, което е основното му задължение по Конституция

Мислех, че ще имаме проблем, тъй като в действителност желаех да се обадя на 21 индивида и не съм предполагал че идеята която представляваме има толкоз съидейници. Вие в действителност сте цвета на нацията, учени, актьори, лекари, военни, виждам тук Богдана Карадочева, всички вие сте тук да ме подкрепите и не знам по какъв начин да ви благодаря. Така номинираният публично през днешния ден за президент проф. Анастас Герджиков се обърна към събралите се в НДК изтъкнати интелектуалци, учени и културни дейци.

Веднага след формалното си слово той отговори на журналистически въпроси.

" Не съм партиен претендент, всеки има пристрастията си, за мен е значимо да гласоподават български жители от целия набор и се надявам, че мога да обединя българите. Аз няма да откажа на никоя партия поддръжка, уповавам се в това число на Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и не желая да демонстрирам неприятно отношение, тъй като по този метод ще отрежа опцията за диалози сред самите тях. Когато партиите се карат между тях за целите, това изумява хората. Ще потърся всички партии, само че считам, че всички техни гласоподаватели ще се извърнат към нас ", съобщи проф. Герджиков.
свързани новини84812преди 21 часа192589преди 21 часа
" Днес имаше хора, които са спорили с ГЕРБ, изказвали да се неласкаво, само че през днешния ден са тук. Вече имах концепция да се кандидатирам Краси Вълчев се обърна към мен с предлагането да се срещна с господин Борисов, само че споделих, че желая да поддържам връзка с всички партии и да получа тяхната поддръжка ", съобщи още проф. Герджиков.

" Отворен съм за всички хора, които желаят обединяване. Ако ние бъдем подкрепени от ГЕРБ, няма да бъдем определени, в случай че бъдем подкрепени от ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да бъдем определени, в случай че бъдем определени, то това значи, че за нас са дали своят вот хора и от други партии и тази поддръжка и обединяване са значими ", сподели Герджиков. " Отворен съм за всевъзможни диспути по тематики и политики. Виждам възможностите като доста огромни, поддръжката към нас е извънредно огромна и не съм я очаквал. Компороматите не са правилни, не съм словословил за Борисов и това е подправена вест. Не е правилно и, че съм подписвал контракт с майка ми, всичко това не е правилно ", разгласи проф. Герджиков.
свързани новини149878преди 22 часа
На въпрос на ПИК TV за какво счита, че Румен не се е справил, той разгласи: " Нямам нищо срещу личността на Радев, ние сме в положителни връзки, само че по резултатите в края на мандата му се вижда дали е съумял или не. Ако той беше министър на екологията, щяхме да го питаме по какъв начин е оставил екологията, само че като президент в края на мандата му би трябвало да го питаме дали е спазил буквата на конституцията за обединяване и се вижда ", означи още той.

" Първите партии които ще потърси са тези от десния бранш. В политически интриги няма да влизам, нямам нищо общо с Борисов, ние се познаваме незадълбочено, виждал съм го три пъти. Разговора ни с него беше ненадейно добър, чаках неприятни изненади, тъй като аз не харесвах част от политиките му в първото държавно управление, той се поправи. Но той ясно съобщи, че няма по никакъв метод да се бърка в работата на комитета. Нямам за цел да се срещна с посланици, а с партиите които биха ме подкрепили. Радо Чолаков е самостоятелен, познавам го доста преди да стане народен представител от ГЕРБ, само че отпред на комитета чисто логистично ни би трябвало правист да свърши цялата работа която е нужна ", съобщи още проф. Анастас Герджиков.

На въпрос дали би потърсил и партията на Кирил Петков и Асен Василев, проф. Герджиков отговори: " Разбира се, ще диря всички. Познавам Кирил Петков и съм работил с него ".

Невяна Митева отговори на собствен ред на въпросите на публицистите: " Това е едвам първата ни среща. Нормално е да желая да обърна внимание на инициативния комитет - това са хора, които надълбоко почитам, от които съм се учила, с които съм работила, някои от тях са и от моя край ".

Митева благодари за разбирането и означи, че няма да разяснява никого от съперниците в кандидатпрезидентската конкуренция.

След срещата с публицисти последва обща фотография на двамата претенденти с инициативния комитет.





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР