МИРОСЛАВ ЦЕРАРСловенският премиер Мирослав Церар предупреди в интервю за Блумбърг,

...
МИРОСЛАВ ЦЕРАРСловенският премиер Мирослав Церар предупреди в интервю за Блумбърг,
Коментари Харесай

Любляна настоява ЕС да приеме Западните Балкани

МИРОСЛАВ ЦЕРАР

Словенският министър председател Мирослав Церар предизвести в изявление за Блумбърг, че в случай че страните от Западните Балкани не бъдат признати в Европейски Съюз, съюзът ще загуби доста и това ще бъде огромен удар за европейското единение.
Агенцията отбелязва, че Словения остава измежду най-силните поддръжници на по-нататъшно разширение на Европейски Съюз със страните от Западните Балкани, като напомня, че тази страна е първата някогашна югославска република, която влезе в блока, в който към този момент членува и Хърватия.
Междувременно докладчикът на Европейския парламент за Сърбия Дейвид Макалистър съобщи, че Сърбия ще би трябвало да извърши всички условия за участие в Европейски Съюз, което значи и отваряне и затваряне на всички 35 глави от съглашението, съобщи БГНЕС.
В изявление за сръбския вестник " Блиц ", той означи, че те са значими, тъй като би трябвало да бъдат изпълнени всички критерии.
„ Когато става въпрос за преговорната рамка, по-специално се вземат поради главите, които се отнасят на върховенството на закона от една страна, както и стъпки към очевидно и стабилно възстановяване на връзките с Косово ”, изясни депутатът. Той приветства апела на президента Александър Вучич за разговор за Косово. „ Бих желал да насърча сръбското общество, политици, религиозни представители, гражданското общество и бизнеса да влязат в разговор и да опитат да намерят решение за нормализиране на връзките сред Белград и Прищина на устойчива основа ”, акцентира Макалистър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР