Мирните преговори между Русия и Украйна са в състояние на

...
Мирните преговори между Русия и Украйна са в състояние на
Коментари Харесай

Руското външно министерство: Руско-украинските преговори са в състояние на стагнация

Мирните договаряния сред Русия и Украйна са в положение на застоялост. Това сподели заместник-директорът на отдела за информация и преса на съветското външно министерство Алексей Зайцев.

Зайцев упрекна Украйна за пропадането на договарянията: „ Изявленията на украинските политици приказват най-красноречиво за тяхното отвращение (преговорите) да продължат “.

Дипломатът напомни, че на 4 май президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че не вижда вероятности за договаряния, а секретарят на СНБО Алексий Данилов отхвърли „ всякаква опция за кротичък контракт “.

Последният кръг от договаряния лице в лице се организира в Истанбул при започване на април. В резултат и двете страни оповестиха, че е реализиран прочут прогрес в процеса на договаряния.

Малко след договарянията в Истанбул Москва стартира да упреква Киев в променчивост и опити да се отдалечи от към този момент постигнатите съглашения. Украинските управляващи от своя страна с течение на времето започнаха да заявяват, че на фона на информацията за закононарушенията на съветската войска украинското общество е все по-малко готово за всевъзможни съглашения с Руската федерация.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР