Мирните преговори между Москва и Киев ще бъдат възобновени днес.

...
Мирните преговори между Москва и Киев ще бъдат възобновени днес.
Коментари Харесай

Преговорите Русия-Украйна продължават онлайн

Мирните договаряния сред Москва и Киев ще бъдат обновени през днешния ден. Украинският договарящ Давид Арахамия съобщи в четвъртък, че диалозите ще продължат посредством видеовръзка, като ще се концентрират върху мирната рамка, показана от Киев по време на разположение в лице в Истанбул тази седмица, която Москва дефинира като градивна.

Също по този начин през днешния ден в 10,00 ч. е бил отворен филантропичен кулоар, който да позволи на цивилните да изоставен разрушения град Мариупол, а ескорт от 45 украински рейса ще се опита да достави филантропични помощи и да изтегли цивилните, сподели вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук. Ходът идва след " персоналната молба на френския президент и немския канцлер към съветския президент Владимир Путин ", съобщи съветското министерство на защитата.

Многократните старания за основаване на филантропични коридори за евакуация на хората от Мариупол до момента постоянно се проваляха. Украйна обвинява руските сили в обстрела на безвредните направления. Москва отхвърля тези изказвания.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР