Мирни шествия за свобода и независимост се проведоха днес в

...
Мирни шествия за свобода и независимост се проведоха днес в
Коментари Харесай


Мирни шествия за свобода и независимост се проведоха днес в няколко големи наши градове по повод

Мирни шествия за независимост и самостоятелност се организираха през днешния ден в няколко огромни наши градове във връзка днешния националния празник на Украйна и 6 месеца от съветското навлизане.

В София проведената от украински жители проява мина по централните булеварди от Ларгото до площад „ Възраждане “, където участниците поставиха цветя на паметника на украинския стихотворец Тарас Шевченко:

„ Преди повече от 100 години българи, бягайки от войната, са намерили заслон на украинската земя и са станали част от украинския народ. Днес украинските българи пазят Украйна като своя татковина. Искам да изкажа за следващ път – и няма да спра, няма да се уморя да ви благодаря – благи българи, вие сте тези, не страната, които поддържат украинските майки и деца. Благодаря ви, земен реверанс на всички вас “, съобщи украинска гражданка.

Шествието беше подкрепено и от протестиращи от самодейността „ ГAZwithme “, които по-рано, за 3-та поредна седмица се събраха пред постройката на президентската администрация, с цел да се разгласят против желанията на служебното държавно управление да договаря с „ Газпром “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР