Мирела Демирева изрази разочарование от 6-то място в скока на

...
Мирела Демирева изрази разочарование от 6-то място в скока на
Коментари Харесай

Мирела разочарована от шестото място

Мирела Демирева изрази отчаяние от 6-то място в скока на височина на международното по лека атлетика на закрито в Бирмингам. Олимпийската вицешампионка преодоля летвата от 189 см и то от третия опит.

„ Резултатът ми е извънредно слаб – разгласи тя. – Знам, че съм подготвена, само че не съумях да се осъществявам. Още работя върху разбега си, въпреки че това не е опрощение. Важното е, че съм здрава. Зимата не беше огромната ми цел. “

Със злато победи двукратната №1 в света навън Мария Ласицкене, която се състезава като неутрална атлетка – 2,01 м. Рускинята се опита да нападна и върха на Стефка Костадинова в зала – 2,05 м от 1987 година, откакто качи летвата на 2,07 м, само че не съумя и в трите опита.
В същата дисциплинираност при мъжете Тихомир Иванов приключи 9-и с 2,20 м. Това бе и единствената височина, която плевенчанинът преодоля. „ Зле мина надпреварата – призна първенецът на България. – Не планирах да вземам участие на международното. “

Състезаващият се под съветски байрак руснак Данил Лисенко сервира огромната изненада, като ликува с купата с 2,36 м. Големият любимец и международен първенец навън Мутаз Есса Баршим (Катар) остана със сребро. И двамата преодоляха 2,20 м и 2,33 м, само че на 2,36 м катарецът сбърка на 3 пъти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР