Минус 15 градуса по Целзий минимална температура - в Севлиево

...
Минус 15 градуса по Целзий минимална температура - в Севлиево
Коментари Харесай

2 и 3 декември - очаква се голям студ, с много ниски температури

Минус 15 градуса по Целзий минимална температура - в Севлиево и други региони в Северна България може да се чакат през идващите ден-два. Това предвижда синоптикът Анастасия Стойчева пред Българска национална телевизия.
Днес, 1 декември, сутринта най-студено е в София - минус 11 градуса.
По думите ѝ, в Северна България навлиза циклон с доста леден въздух, до момента в който на юг от Стара планина има средиземноморски циклон. Така се основават условия за снеговалежи.
Според Стойчева, през тази първа половина на седмицата, в която почва декември, България е едно от най-студените места в Европа. Заради това е допустимо и да бием върхът за декември – минус 17 градуса.
Към петък, т.е. 4 декември, се чака стопляне – позитивни температури, т.е. стопяване на снега. Заради това в равнините се чака инверсия и образуване на мъгли. А поради това предстоящо стопляне, в петък може да превали дъжд и да се образуват поледици.
Като цяло за декември обаче упованията са да не стигаме до негативни върхове. Прогнозата е за междинна температура сред 7 и 12 градуса по Целзий. Малко преди Коледа и към Нова година се чакат превалявания от сняг, на по-високите места.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР