Минко Михайлов е роден през 1972 г. в Пловдив. Женен,

...
Минко Михайлов е роден през 1972 г. в Пловдив. Женен,
Коментари Харесай

Светът е книга


Минко Михайлов е роден през 1972 година в Пловдив. Женен, с две деца. По обучение е биолог и първите му фотоси преди повече от 20 години са на диви животни, инсекти и растения. Неусетно фотографията се трансформира в негова пристрастеност и се разпростира в доста други жанрове. Сред обичаните му са туристическа снимка, пейзаж, портрет, диви животни, макро. Води разнообразни курсове по снимка за начинаещи и напреднали. Още негови фотоси можете да видите на Minko Mihaylov Photography във фейсбук.


Прелистете страниците

Дали пътуването е най-хубавата метафора за живота? Тук бих цитирал една мисъл на свети Августин: „ Светът е книга и който не пътува, стои единствено на една страница “. По тематиката имам още една обичана мисъл, тя е на Марк Твен: „ 20 години по-късно ще бъдете по-разочаровани от нещата, които не сте създали, в сравнение с от тези, които сте създали. Затова вдигайте котва, плавайте отвън обезпечените пристанища. Проучвайте. Сънувайте. Откривайте “.

 Тайланд
Тайланд


От Лаос до Сахара

Исландия, Виетнам, Камбоджа, Лаос са места, които бих посетил още веднъж на драго сърце. Но най-вълнуващото ми пътешестване беше в Западна Сахара.

 Тайланд, гр. Чианг Май
Тайланд, гр. Чианг Май


Оранжево небето

Любимият ми цвят е оранжевото, може би тъй като го свързвам със слънцето и лятото, обичания ми сезон.

 Тайланд, Андаманско море
Тайланд, Андаманско море

Пътуването филтър

Пътуването ми дава опция да видя живота от различен ъгъл. Срещата с разнообразни естествени и исторически забележителности, култури и хора, всеки от които със своя история и характер, ме карат да отключа въображението си. Пътуването ми дава късмет да премисля кое е в действителност значимо в живота ми и кое – не; да осъзная какъв брой преходни са ежедневните терзания и тематики. На хората, които в този момент се насочват към фотографията, бих споделил, че тя е едно прелестно и завладяващо занятие. Бих ги посъветвал да не робуват на техниката, а да наблегнат на личното си рационализиране, тъй като не апаратът прави фотографията, а фотографът.

 Исландия, вулканът Керид
Исландия, вулканът Керид

Здравей и благодаря!

Няма универсално предписание по какъв начин да бъде благоразположен човек за фотография, както няма и универсална формула във фотографията. Подходът постоянно е самостоятелен и зависи от културата, религията, обществения статус и така нататък Но има нещо, което съвсем постоянно работи. Това е усмивката, както и „ здравейте “ и „ благодаря “, казани на локалния език.

 Мароко, пазарът в Маракеш
Мароко, пазарът в Маракеш
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР