Министрите от кабинета пренасочиха 537 890 лева от държавния бюджет

...
Министрите от кабинета пренасочиха 537 890 лева от държавния бюджет
Коментари Харесай

Кабинетът насочи 537 890 лева от държавния бюджет за три общини

Министрите от кабинета пренасочиха 537 890 лв. от държавния бюджет за три общини . Това стана на днешното изключително съвещание, оповестиха от Министерския съвет.

Парите са по линия на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне. " Продължаваме да подкрепяме всички общини в страната. Реагираме при нужда и незабавно взимаме бързи и съответни решения ", сподели министър председателят Бойко Борисов.

На община Враца се отпускат близо 110 000 лв. . С 79 000 лв. ще бъдат построена подпорна стена, бетонов тротоар и парапет по цялата дължина на стената в с. Баница.

" С тези средства ще се реши един дълготраен проблем в селото, който беше задействан през месец февруари от дъждовете . Образува се свлачище и би трябвало да се построи подпорна стена, тъй като в противоположен случай се заплашват два жилищни парцела и има заплаха от разрушаването на републиканския път Враца - Оряхово ", съобщи кметът на село Баница Владимир Вълов.

Към община Враца са ориентирани 29 327 лв. за ремонт на покрива на административната постройка на ул. " Георги Бенковски " 13 в града.

" По бюджета на община Ботевград предоставяме 184 200 лв. за възобновяване на мост в село Новачене ", заяви министър председателят Бойко Борисов. Съоръжението е от огромно значение за жителите на село Новачене, сподели кметът на Ботевград Иван Гавалюгов. " Убеден съм, че с оказаната от страната помощ ще решим един значим проблем ", сподели Гавалюгов.

Той осведоми премиера, че следва скоро да стартира ремонтът на болничното заведение в Ботевград, за който държавното управление отпусна 3,5 милиона лв. в края на предходната година.

За спешен ремонт на пътя Юндола - с. Черна Места/с. Смолево - с. Бел Камен се дават 245 360 лв. на община Якоруда .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР