Министрите от кабинета Борисов-3 отпускат половин милион лева за новостроящата

...
Министрите от кабинета Борисов-3 отпускат половин милион лева за новостроящата
Коментари Харесай

Първото решение на правителството – 500 000 лв. за храм във Варна

Министрите от кабинета " Борисов-3 " отпускат половин милион лв. за новостроящата се църква " Свети преподобномъченик Прокопий Варненски " , която министър председателят назова " катедралата във Варна ".

Това стана ясно по време на постоянното държавно съвещание на кабинета " Борисов-3 " в Министерския съвет. Това е първото съвещание след европейските избори и първото решение, авансово заложено в дневния ред на държавното управление.

По думите на премиера Бойко Борисов катедралата във Варна е луксозна и той не знае дали такава е строена до момента .

На съвещанието участва и варненският епископ Йоан, който благодари на Бога. Митрополит Йоан се обърна към премиера Бойко Борисов, към който храни почитание още от мандата му на кмет и го е запазил и през първия и втория му мандат, та до момента.

Негово високопреосвещенство митрополит Йоан напомни, че през 2009 година е положен главният камък на храма " Свети преподобномъченик Прокопий Варненски ", който коствал 2.6 млн. лева . Варненският епископ благодари и по тази причина, че през 2017 година са отпуснати 300 000 лв. за дотъкмяване на храма, които са били регистрирани предходната година.

1.4 млн. лева отпуснала община Варна до момента . Имало голям брой дарителски актове от страна на разнообразни хора и компании, а дирекция " Вероизповедания " през годините също дала финансови средства в размер на над 100 000 лева По думите му не малко средства са отпуснати за варненската епархия .

На брифинга в Министерския съвет варненският митрополит Йоан уточни, че отпуснатите средства ще спомогнат за завършването на грандиозния строеж, а в духовно отношение финансовите средства ще имат отблясък в десетилетията напред . По думите на варненския епископ с довършването на храма ще се отвори един нов дом за молитва .

На днешното съвещание бе гласувано от бюджета да бъдат предоставени 1.4 млн. лева за реорганизация и рехабилитация на пътя сред Рупите и един от най-големите археологични разкопки - Хераклея Синтика .

Кметът на Община Петрич Димитър Бръчков също благодари на премиера Бойко Борисов за отпуснатите финансови средства за довършването на пътя от Рупите до Хераклея Синтика . Той даде обещание, че ще продължат с разкопките и подобряването на инфраструктурата, тъй като един подобен път е добавена стойност за икономическото, културното и имиджовото развиване на България и региона.

Освен това министрите гласоподаваха 15 млн. лева на Столична община за доставка и рационализация на метровлаковете, както и 4 млн. лева за отремонтиране на всичко, което е развалено от огромните градежи в Габрово.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР